Web weergave

Een vriendendienst, in afwachting van een nieuwe job. Zo omschrijft Stéphane Demol zijn taak bij tweedeprovincialer Ternat. Zelden werd zijn naam de voorbije maanden genoemd wanneer weer eens de trainer aan de deur werd gezet in 1A. Vreemd, want hij volgt het Belgisch voetbal intenser dan ooit.

INTERVIEW

Mircea Rednics honderdste wedstrijd als trainer in de Jupiler Pro League was belangrijk voor het behoud van Excel Mouscron.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Twaalf maanden na zijn aankomst in de hoofdstad is Adrien Trebel niet meer weg te denken uit de basiself van Anderlecht. Een terugblik op een jaar waarin de Fransman evolueerde van een pure pitbull onder René Weiler tot de waakhond van Hein Vanhaezebrouck.

ADRIEN TREBEL

Ruim 300 spelers stonden in juli in de startblokken van de Jupiler League. Elk met zijn eigen verwachtingen, dromen, ambities en verhalen. Een keer per maand geeft de Secret Footballer van Sport/Voetbalmagazine een inkijk in de coulissen van onze vaderlandse competitie.

THE SECRET FOOTBALLER

Dinsdag speelt KV Kortrijk in de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen Racing Genk voor een plaats in de bekerfinale. Glen De Boeck verklaart de opmerkelijke wederopstanding van de Kerels onder zijn leiding. 'Dit is de compleetste kern waarmee ik ooit werkte.'

GLEN DE BOECK

Philippe Bormans omschrijft zijn plotse vertrek bij STVV als een manier om een synergie te creëren tussen de Belgen en de Japanners. Wellicht was de ex-general manager op Stayen ook aan een nieuwe uitdaging toe. Een week nadat hij zelf opstapte licht Bormans zijn eigen toekomstplannen en die van het Belgische voetbal toe.

PHILIPPE BORMANS

Vlaams parlementslid voor Open Vld en Gents eerste schepen Mathias De Clercq brandt van ambitie om SP.A-burgemeester Daniel Termont op te volgen, maar daarnaast kan ook AA Gent hem in vuur en vlam zetten.

CLUBLIEFDE IS...

Royal Knokke Football Club is, na vier promoties in vijf seizoenen, opnieuw aan een uitzonderlijk seizoen in de eerste amateurliga bezig. Momentenopnames in het succesverhaal.

ROYAL KNOKKE FOOTBALL CLUB

Drie en een half jaar geleden belandde Kalidou Koulibaly met veel vraagtekens vanuit Genk bij Napoli. Vandaag is hij een van de beste verdedigers in de Serie A.

COSMOS

Als Braziliaanse sterrenfabriek kan FC Barcelona een onovertroffen palmares voorleggen: van Romário en Ronaldo, over Rivaldo en Ronaldinho, tot Neymar en Coutinho. Al meer dan twintig jaar knettert er Braziliaans vuurwerk boven Camp Nou, met bijzondere dank aan Nike.

FC BARCELONA

Je moet geen grote voetbalkenner zijn om te weten dat de huisstijl van Old Trafford haaks staat op de voetbalfilosofie van José Mourinho, zegt François Colin. 'Intussen het voetbal van Manchester United aan de andere kant van de stad, in het Etihad Stadium, opgevoerd'.

FC COLIN

Caroline Wozniacki, de latere winnares, was in de halve finale van de Australian Open een brug te ver, maar de harten had Elise Mertens (22) toen al veroverd. Operatie Top 20 is succesvol afgewerkt, maar Elise Mertens wil (veel) meer.

ELISE MERTENS

Of Steven Defour werkelijk voor een tweede maal terugkeert naar België, maakt Antwerp om 17u30 bekend. We blikken alvast nog eens terug op zijn Gouden Schoen 2007. Hij won toen van Ahmed Hassan. De oude rot verloor van de jonge wolf. De estheet moest de duimen leggen voor de Luikse werkmier.

DOCUMENT