Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 50 | 11 december 2019

Web weergave

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Club Brugge is Europees... ongeslagen tegen Real Madrid. Dat zou zo kunnen blijven, afgaande op het verleden. Het bezoek van Real aan België liep zelden volgens het protocol.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Ons kampioenschap wordt meer en meer in de gaten gehouden door de topcompetities, ondanks de oudere stadions en de mindere Europese resultaten. Sport/Voetbalmagazine sprak met enkele internationale scouts.

DE BELGISCHE COMPETITIE

Hoe groot is het verschil tussen Club Brugge en zijn gast in de Champions League van vanavond, Real Madrid? De verhouding die in de cijfers vaak terugkeert, is 1 tegen 10. De kans dat dat vanavond ook de eindscore wordt, is evenwel nihil.

CLUB BRUGGE - REAL MADRID

Een flauwe supportersopstand, een bemoedigende bekerzege in Moeskroen en een zoveelste kleurloze 0-0 in het eigen Lotto Park. Relaas van een bewogen week bij Anderlecht.

ANDERLECHT

Ihor Plastoen (29) zag zijn voorbeeldige topsportmentaliteit beloond worden. Onder Jess Thorup kreeg hij bij KAA Gent een vaste basisplaats naast Michael Ngadeu. Daardoor lonkt ook het EK voor de Oekraïense centrale verdediger.

IHOR PLASTOEN

De seizoenen vliegen voorbij, de topspelers trekken een voor een weg, maar Charleroi blijft jaar na jaar in het kielzog van de topploegen dankzij spotgoedkope deals. Het is het verhaal van een bestuur dat flair combineert met een gezonde overdosis aan ambitie.

CHARLEROI

Michaël Dierckx is verzot op Sporting Lokeren. Hij moet al bijna op sterven liggen voor hij een wedstrijd mist en ondanks zijn mentale beperking is zijn voetbalkennis verbluffend.

DE SUPPORTER

Bij Aston Villa zitten vijf spelers die tot voor kort in de Jupiler Pro League speelden. Hoe doen zij het en bij wat voor een club zijn ze terechtgekomen?

ASTON VILLA

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 10: Football Club Pro Vercelli 1892.

TRADITIECLUB

Shkodran Mustafi (27) treft met Arsenal Standard in het laatste duel in de poulefase van de Europa League. De verdediger wordt verguisd door zijn eigen supporters, maar blijft desondanks vechten voor zijn plek. 'Er zijn grenzen voor alles.'

SHKODRAN MUSTAFI

De voorbije twee weken hield het BOIC zijn jaarlijkse stage. Een nieuw anker-punt in wat 'de beste voorbereiding ooit richting de Olympische Spelen' wordt genoemd. Hoe wil Team Belgium, zoals vermeld in het promofilmpje met Nina Derwael en co, in Tokio zo de volgende generatie inspireren? Een verslag vanuit Turkije.

BOIC-STAGE

Nadat in augustus het dak van het stadion instortte, speelde AZ al zijn thuiswedstrijden buitenshuis. Niettemin is het de enige ploeg die de titelstrijd spannend kan houden. Dat doet de club uit Alkmaar bovendien met veel eigen jeugd. In het vooruitzicht van de topper tegen leider Ajax zondag: te gast bij AZ Jeugdopleiding.

DOCUMENT