Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Dinsdag is er de kwartfinale in de Croky Cup bij zijn ex-werkgever KV Kortrijk en straks wachten nog confrontaties bij Standard, Charleroi en het Anderlecht van Hein Vanhaezebrouck. Yves Vanderhaeghe, het nieuwe opperhoofd van de Buffalo's, is strijdvaardig. 'Ik vind dat we soms nog veel te braaf zijn.'

INTERVIEW

Sinan Bolat, Sébastien Bruzzese, Ludovic Butelle, Ethan Horvath en Guillaume Hubert: in 2,5 seizoenen passeerden ze de revue onder de lat bij Club Brugge, maar werden een voor een (tijdelijk) uitgerangeerd. En vorige week mocht ook hun trainer, Jan Van Steenberghe, beschikken.

FOOT

In de competitie betaalt Zulte Waregem de rekening voor de zware belasting van de Europese campagne, klinkt het telkens weer bij Francky Dury. Dat was in het verleden minder het geval.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Op Celtic speelde Anderlecht zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen. Het zou wel eens zijn laatste met Roger Vanden Stock als voorzitter kunnen geweest zijn. Sport/Voetbalmagazine reisde mee naar Schotland en peilde hoe het paars-wit binnenskamers vergaat.

ANDERLECHT

Wat ook het weer is, zondag wordt het een warme namiddag op Jan Breydel. Club Brugge ontvangt dan Anderlecht. Na alle keepersheisa mag de focus op de spitsen. Waarom heeft de best scorende ploeg in de Jupiler Pro League niet de topschutter?

DE SPITSEN VAN CLUB

Christophe Stienlet is een creatieve duizendpoot: acteur, stand-upcomedian, stadionomroeper van de Rode Duivels, ... Hij doet alles met evenveel passie, ook zijn functie als ocmw-raadslid in Mechelen.

CLUBLIEFDE IS...

Op een paar maanden tijd maakte een negentienjarige aanvaller bij KV Mechelen zoveel furore dat hij al een lucratieve overeenkomst tekende bij Ajax. Portret van Hassane Bandé, revelatie van het seizoensbegin.

HASSANE BANDÉ

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Ex-doelman en intussen meer dan twintig jaar voetbalmanager, maar nog veel langer al actief in de immobiliënsector: het levensverhaal van de 'West-Vlaamse Brusselaar' Luc Devroe (51), tegenwoordig sportief directeur van KV Oostende. 'Leraar of trainer zijn, dat is een roeping', zegt hij. 'Aan mij is dat niet besteed.'

LUC DEVROE

Zo worden Juan Pablo Torres en Amine Benchaib liefkozend genoemd door hun ploegmaats bij Sporting Lokeren. De twee beloftevolle tieners hebben alles in zich om het grijze seizoen van de Waaslanders wat kleur te geven. Een kennismaking.

JUAN PABLO TORRES en AMINE BENCHAIB

Op de lijst van Europese coëfficiënten van dit seizoen eindigt ons land daarmee op een ontluisterende 32e plaats, zegt François Colin. Achter landen als Moldavië, Albanië, Macedonië, Wit-Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan. 'Nog zo'n rampseizoen en onze kampioen is zijn automatische kwalificatie voor de Champions League kwijt'

FC COLIN

SoFoot ging twee experts interviewen die waarschuwen voor de risico's van de rubberkorrels op kunstgrasvelden.

COSMOS

'Ik wil zeven kinderen en zeven Gouden Ballen', verwoordde Cristiano Ronaldo zijn ambitie. Hoe komt het dat de stervoetballer ook zo'n toegewijd familieman is?

CRISTIANO RONALDO

In een tijdperk waarin coaches niet meer buitenkomen zonder maatpak en tablet heeft een voormalige bankier met een brilletje, gekleed in een training en met een blocnote in de hand, zowat het mooiste voetbal van de planeet ontworpen in San Paolo. Treed binnen in de wereld van Maurizio Sarri.

NAPOLI

David Goffin en Nafi Thiam zijn de topfavorieten om zaterdag tot Belgisch Sportman en Sportvrouw van het Jaar verkozen te worden. Maar ook het Amerikaanse magazine Sports Illustrated heeft hun prestaties opgemerkt.

SPORT

Zaterdag worden de Sportman/ vrouw/ploeg/paralympiër van 2017 bekroond, na een jaar dat naar Belgische normen van een zeldzaam hoge kwaliteit was. Met Nafi Thiam en David Goffin als uitschieters, maar met achter hen een hele reeks andere toppers. Om onze vaderlandse trots op te vijzelen: een overzicht van 30 tricolore hoogtepunten.

SPORTJAAR 2017

Als hoofdonderzoeker van de Club Financial Control Body (CFCB) van de UEFA, die naar mogelijke inbreuken tegen de regels van de Financial Fair Play (FFP) speurt, beslist oud-premier Yves Leterme over een eventuele uitsluiting van Engels kampioen Manchester City uit de Champions League. (Her)lees een interview dat Sport/Voetbalmagazine met Leterme had over zijn functie bij de UEFA.

DOCUMENT