Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

3 op 34. Nooit zette Francky Dury als coach van Zulte Waregem een slechtere reeks neer in de reguliere competitie. Een van de problemen: Essevee kan zijn speloverwicht niet omzetten in goals.

FOOT

Volgende week woensdag sluit de 21e speeldag met de confrontaties KV Kortrijk-Standard en STVV-R Antwerp FC tijdelijk de competitie in de Jupiler Pro League, om op vrijdag 19 januari te hervatten met SC Charleroi-Royal Excel Mouscon. Wat doen de clubs uit 1A tussentijds? Een overzicht.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

KDB zit stevig op zijn troon, Hazard verwees Batshuayi naar de achtergrond, Lukaku kreeg kritiek en over Kompany is iedereen bezorgd: voor sommige Rode Duivels is het stapeltje cadeaus onder de kerstboom al wat groter dan voor anderen.

RODE DUIVELS

Vergeten is dat zwarte seizoen bij Porto. Laurent Depoitre voelt zich weer voetballer, nadat hij de voorbije weken in Huddersfield mooie dingen liet zien. De Premier League was al het kampioenschap van zijn dromen en nu zorgde het er ook voor dat de poort naar de Rode Duivels weer open ging.

LAURENT DEPOITRE

Na meer dan tien jaar trouwe dienst bij Excelsior Mouscron kende Gordan Vidovic minder stabiliteit van zodra zijn carrière erop zat. Anderzijds - en dat is dan weer verrassend - is hij sedertdien een pak spraakzamer geworden

HOE IS HET MET

In 1974 moest Daniel Vuylsteke (82) 'voor één keer invallen' als stadionspeaker, 43 jaar erna zit hij nog altijd in de microcabine van de Bosuil. Een monoloog die begint op 1 september van dit jaar, toen zijn zoon Luc werd neergeschoten.

DANIEL VUYLSTEKE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Zelden worden ze in het begin van het seizoen beschouwd als favoriet, maar Inter is duidelijk mee in de dans voor de titel gesprongen. Kroniek van een onverwachte wedergeboorte.

COSMOS

Er kan geboden worden op de tv-rechten van de Engelse competitie voor de seizoenen 2019-2022. Amazon en vooral Facebook tonen interesse.

COSMOS

Voetbal International meldt dat Robin van Persie bij Fenerbahçe op een dood spoor zit.

COSMOS

Na het gouden 2016 volgde een nog succesvoller 2017. Claudia Van Avermaet over het jaar én het karakter van haar jongere broer Greg. 'Winnaarstypes hebben een hekel aan verliezen. Greg had dat van jongs af aan.'

CLAUDIA VAN AVERMAET

Mathieu van der Poel blies de voorbije maanden zijn concurrenten weg in de microkosmos van het veld. Zijn heerschappij is echter klein bier in vergelijking met andere topatleten die hun sport al velen jaren kannibaliseren. Wie zijn die Van der Poels in het kwadraat? Een selectie van tien van de meest dominante individuele sporters (m/v) ter wereld.

10 DOMINANTE SPORTERS

Zaterdag bekampen Real Madrid en Barcelona elkaar in wat veel meer is dan zomaar een voetbalwedstrijd. De match torst het gewicht mee van honderd jaar aan iconische duels, politieke recuperatie en legendarische spelers. Maar wat is mythe, en wat is waarheid?

DOCUMENT