Web weergave

Dat spelers bij Anderlecht op een gegeven moment verslappen is van alle tijden, zegt Jacques Sys. 'Het zit in de cultuur van de club en je krijgt het er niet uit.'

INTRO

In de strijd om de play-offs wordt het plots nog bang achteromkijken voor Antwerp, dat thuis alweer niet kon winnen.

FOOT

De voorzitter van YR KV Mechelen hoopt dat zijn team strijdvaardig blijft tot de laatste speeldag.

FOOT

Tegenwoordig ziet Waasland-Beveren zijn betere buitenlanders weggeplukt worden door grote clubs. Vroeger belandde een grote naam als David Fairclough zomaar op de Freethiel.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Als zaterdagavond om zes uur KV Oostende Anderlecht ontvangt, zal de eigenaar van beider ploegen er niet zijn: Marc Coucke is dan met vakantie in Dubai. Hoe kijken ze, nu de machtsoverdracht nakend is, in de kuststad naar het hele gebeuren?

KV OOSTENDE

Hoe sterk komt leider Club Brugge uit de wintermercato? Een analyse.

CLUB BRUGGE

Obbi Oulare heeft geleerd uit zijn fouten. Twee jaar geleden wilde hij bij Zulte Waregem de wereld veroveren. Nu staan voetbalgeluk en familiale voorspoed voorop. Gesprek met de Grote Vriendelijke Reus van België.

OBBI OULARE

Zondag is het Waasland-Beveren-Club Brugge, de club waar Sven Vermant vorige maand debuteerde als hoofdtrainer tegen de club waar hij speler, aanvoerder, jeugdopleider, sportmanager en beloftentrainer is geweest. 'Het is', zegt hij, 'een leuke wedstrijd om te zien waar we hier staan.'

SVEN VERMANT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: KFC Heur-Tongeren, Limburgse amateurclub met twee stamnummers, doet de voetbalhoogdagen herleven in de oudste stad van België.

IN DE SCHADUW

The New York Times legt uit hoe de droom van David Beckham in Miami werkelijkheid is geworden.

COSMOS

De 47-jarige Argentijn is bezig aan zijn zevende seizoen bij Atlético Madrid, maar hij coacht nog altijd met evenveel passie. 'Als ik een lichaam op het veld zie dat nogal relax is, dan stoort dat me.'

DIEGO SIMEONE

Verplicht studiemateriaal voor Belgische en Nederlandse clubs: het succes van FC Basel. Voor de derde keer in de laatste tien jaar overwintert het in de Champions League, met omzetcijfers die gelijkaardig zijn aan die in de Lage Landen.

FC BASEL

Vrijdag om 12 uur begint in PyeongChang de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen. Waar kan/moet u de twee weken nadien zeker op afstemmen? Tien hoogtepunten om naar uit te kijken.

WINTERSPELEN

Als olympische-medaille-winnaar in Turijn in 2006 en winnaar van twee Wereldbekers is het redelijk onvoorstelbaar dat Michael Rösch de eerste biatleet zal zijn die België vertegenwoordigt op de Winterspelen. Na zijn successen ging hij evenwel door een dal en zo werd ons landje zijn nieuwe springplank naar succes.

MICHAEL RÖSCH

Als jong voetballertje botste Jan Van Aken op een pedoseksuele trainer. Van zijn achtste tot zijn twaalfde werd hij regelmatig misbruikt. 'Sindsdien ben ik nooit meer onvoorwaardelijk gelukkig.'

DOCUMENT