Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 07 | 12 februari 2020

Web weergave

Onur Kaya speelde meer dan 250 wedstrijden in de Jupiler League, overleefde de buien van brulboeien als Peter Maes en Aad de Mos en is met zijn drie bekers en twee titels in 1B een notoire prijzenpakker in België. Gesprek met een van de nestors van onze competitie.

INTERVIEW

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Vandaag knokt Sporting Lokeren om te overleven en om het behoud in 1B, precies 40 jaar geleden stevende het als competitieleider af op de landstitel.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt

FOOT

De grote juwelierszaak van het Belgisch voetbal speelde afgelopen transferperiode enkele van zijn sieraden kwijt, maar zet de prijzen voor zijn nieuwe diamanten al op scherp.

TOEKOMSTIGE MILJONAIRS

Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de KBVB brengen we tweewekelijks een aparte foto uit het erfgoed van het Belgisch voetbal.

UIT HET ARCHIEF

Terwijl kampioen KRC Genk in een moeilijk seizoen moet knokken om in play-off 1 te geraken, denkt Peter Croonen als voorzitter van de Pro League ook na over de toekomst van het Belgische voetbal.

PETER CROONEN

Anderlecht blijft de toonaangevende club als het aankomt op jeugdscouting. Maar hoe aantrekkelijk is paars-wit nog voor de jeugd? En hoe komen ze de ruwe diamanten op het spoor?

RSC ANDERLECHT

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Het waren woelige weken voor ex-Buffalo Louis Verstraete. Die zat in gedachten al bij Waasland-Beveren, maar belandde uiteindelijk via Antwerpen in Oostende, nadat hij op weg leek naar Charleroi. Of hoe machtsspelletjes van makelaars het Belgische voetbal blijven beheersen.

ACHTERGROND

France Football bezocht Marcus Thuram, de 22-jarige spits en zoon van ex-prof Lilian, in Mönchengladbach.

COSMOS

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 13: John Fashanu.

CULTFIGUUR

Na olympisch zilver in 2018 en de Europese titel in 2020 gaat Bart Swings (29), die gisteren 8ste op de 5 km werd, zaterdag in Heerenveen voor zijn eerste gouden WK-medaille op zijn geliefkoosde massastart. Wat maakt hem zo goed op dat nummer? Een analyse, aan de hand van vier thema's, door Swings himself.

BART SWINGS

Als tiener werd hij 'de nieuwe Pelé' genoemd en maakte hij furore bij Anderlecht, maar daarna ging het snel bergaf voor Nii Lamptey. De Ghanees haalde niet onze top 10 van beste Afrikanen ooit in de Belgische eerste klasse, maar zijn levensverhaal grijpt je wel bij je nekvel. 'Op een dag lagen er afgehakte kippenkoppen in mijn huis.'

DOCUMENT