Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

STVV en zijn coach van 38 jaar ontvangen Anderlecht vrijdag.

FOOT

Zondag speelde Koen Casteels zijn 100e Bundesligawedstrijd. Een WK-selectie is zijn volgende doel.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

De donkere wolken zijn weg boven AA Gent. Sinds de komst van de nieuwe trainer zit AA Gent zelfs op kampioenenritme, maar dat woord valt Ivan De Witte en Michel Louwagie in dit gesprek niet te ontlokken.

IVAN DE WITTE en MICHEL LOUWAGIE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Na twee wedstrijden is de conclusie dat Ryota Morioka tijd nodig zal hebben om Sofiane Hanni te doen vergeten. Ruim anderhalve maand voor de start van de play-offs is het maar de vraag of de Japanner erin zal slagen om het zwalpende Anderlecht opnieuw aan het voetballen te krijgen.

RYOTA MORIOKA

Peter Callant is de nieuwe voorzitter en eigenaar van KV Oostende. Zegt Marc Coucke. (En bijna niemand die dat gelooft)

KV OOSTENDE

Maanden moest hij wachten op een kans bij Club Brugge, begin januari kwam ze. Jordy Clasie over overleven in Rotterdam, de aanpassing aan het Belgische voetbal en de crisis bij Oranje en in Nederland.

JORDY CLASIE

In één week wendde KRC Genk met een bekerfinale en een vijfde plaats een crisis af, maar ontsloeg toch zijn CEO. Hoe valt dat te rijmen?

KRC GENK

Tweesterrenkok Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox in De Panne koestert het blauw en zwart van Club Brugge. Met de nodige weemoed denkt de meesterchef terug aan de gouden jaren onder Ernst Happel.

CLUBLIEFDE IS...

De oud-sterkhouder van Standard piloteert FC Porto terug naar de top van de Portugese competitie. De finale van de beker is binnen bereik en Europees kan Liverpool het volgende slachtoffer zijn.

COSMOS

De BBC ging na of de spelers van Manchester City wel echt zo hard aangepakt worden als ze zelf beweren.

COSMOS

Afgelopen zomer betaalde PSG 222 miljoen euro om Neymar (26) los te weken bij FC Barcelona. Is de duurste speler ter wereld dat geld al waard gebleken? De dubbele confrontatie tegen Real Madrid moet de laatste twijfelaars over de streep trekken.

NEYMAR

In alle rust verstevigt Jupp Heynckes de fundamenten van Bayern München. Naast een nieuwe titel moet dat ook Europese successen opleveren. In de achtste finale van de Champions League moet nu eerst Besiktas opzij worden gezet.

JUPP HEYNCKES

Dylan Teuns start vandaag met BMC in de Ronde van de Algarve. In de zomer van 2017 verbaasde hij vriend en vijand door drie rittenkoersen te winnen op twintig dagen. 'Dat smaakt naar meer.'

DYLAN TEUNS