Web weergave

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Tegenwoordig raken ook Belgische reporters amper bij onze sterren in het buitenland. Ooit poseerden Eric Gerets en Ludo Coeck samen op het plein voor de Duomo van Milaan.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

De hel van Deurne Noord wordt dit voorjaar in een nog mooier kleedje gestoken. Zal het vuur er vanaf volgend seizoen nog harder branden? 'Ik hoop dat de fans dit geschenk naar waarde schatten.'

ANTWERP

Op KV Mechelen toonde Anderlecht alweer twee gezichten, maar paars-wit blijft halsstarrig de kaart van de jeugd trekken. 'Met een beetje meer regelmaat zaten we nu al in play-off 1. '

ANDERLECHT

Toen Krepin Diatta vanuit Senegal naar Europa kwam, was Molde zijn eerste club en Ole Gunnar Solskjaer daar hoofdtrainer. Morgen/donderdag kruisen ze elkaar opnieuw in de Europa League. 'Ik hoop dat hij me nog herkent.'

KREPIN DIATTA

Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de KBVB brengen we tweewekelijks een aparte foto uit het erfgoed van het Belgisch voetbal.

UIT HET ARCHIEF

Een profvoetballer betaalt in België minder aan de RSZ dan u en ik. De politiek, voor een keer unaniem, wil dat gunstregime voor het voetbal graag droogleggen. Tot ongerustheid van de Pro League. Want als sommige partijen hun zin krijgen, dreigt het Belgische voetbal het zwaarst belaste in Europa te worden.

RSZ-KORTING

Tot nu toe kent Felipe Avenatti bij Standard een moeilijk seizoen. Dat was vorig seizoen niet anders bij KV Kortrijk, waar hij uiteindelijk nog vijftien keer scoorde. 'Hij moet zich goed in zijn vel voelen om te kunnen presteren.' Advies uit het Guldensporenstadion.

FELIPE AVENATTI

De 23-jarige Franse spits met Guinese roots bezorgde zijn team met twee treffers tegen PSG (4-4) een belangrijk punt in de degradatiestrijd.

COSMOS

Tien jaar na de laatste, pijnlijke confrontatie krijgt KAA Gent de kans op revanche tegen AS Roma. Maar wat kunnen we anno 2020 verwachten van de Romeinen, die twee jaar geleden nog in de halve finale van de Champions League stonden? Een tactische analyse.

AS ROMA

Jorge Jesus vond dat Bruno Fernandes verloren liep in Italië en haalde hem naar Sporting CP. Daar plukte Manchester United hem vorige maand weg. Tegen Club Brugge kan hij in de Europa League tonen waarom de Engelsen tot 80 miljoen euro willen geven voor de middenvelder.

BRUNO FERNANDES

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 14: Club Deportivo Guadalajara.

TRADITIECLUB

Met bovenstaande hashtag sloot Armand Duplantis (20) zijn social mediaposts af, nadat de Zweed in acht dagen tijd tweemaal het indoorwereldrecord polsstokspringen verbeterd had. Als een jongeman die geboren werd om te vliegen en op zijn zevende al de bijnaam Mondo kreeg, omdat hij ooit de wereld zou veroveren. Dertien jaar later is zijn tijdperk definitief aangebroken.

ARMAND DUPLANTIS

Vrijdag begint in Melbourne het WK zeilen in de Laser Radialklasse, het laatste grote doel van Emma Plasschaert (26) voor de Olympische Spelen. Hoe is de Oostendse geëvolueerd sinds haar eerste wereldtitel in de zomer van 2018? Een analyse door haar coach, Mark Littlejohn.

MARK LITTLEJOHN