Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Zijn poulains Perisic et Pavard stonden in de finale van het WK. Makelaar Didier Frenay over het dossier-De Bruyne, de affaire-Dimata, de zaak-Meunier en zijn geesteskind BFFA, de Belgian Federation of Football Agents.

INTERVIEW

Iets meer dan een jaar na de overname heeft Peter Callant een stap teruggezet bij KV Oostende. Hij blijft sponsor, maar wordt als voorzitter en hoofdaandeelhouder opgevolgd door Frank Dierckens.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

De crisis bij Club Brugge was er meer een van resultaten dan van manier van voetballen. Dit is het verhaal van de feiten achter de perceptie. Die tonen aan dat het gebrek aan efficiëntie misschien geen toeval is. En op de achtergrond speelt nog iets anders: de onrust van de coach, die graag zou weten waar hij aan toe is.

CLUB BRUGGE

Met een krappe zege op het veld van Antwerp ligt Anderlecht weer op koers voor play-off 1. Heeft Fred Rutten het juiste recept gevonden om Anderlecht weer op de rails te krijgen? En op welke manier heeft hij sinds zijn aanstelling zijn stempel gedrukt op de Brusselse kleedkamer?

ANDERLECHT

KAA Gent heeft een lastige tegenstander in de tweede ronde van de Europa League met AS Roma. Yves Paquet, de pop-, electro- en r&b-muzikant, legde eerder uit waarom AS Roma en vooral het stadion zo bijzonder is. 'In Rome kan je niet anders dan meegezogen te worden in die helse sfeer.

CLUBLIEFDE IS...

Zevenenveertig jaar geleden zette Alain Coninx voor het eerst een voet op STVV. De radioreporter van toen is nu perswoordvoerder van de seizoensrevelatie uit Haspengouw.

STVV

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Op 81-jarige leeftijd overleed Gordon Banks, die van 1966 tot 1971 zes keer op rij door de FIFA verkozen werd tot beste doelman ter wereld.

COSMOS

In geen tijd heeft Matz Sels zich bij Racing Club de Strasbourg opgewerkt tot sterkhouder en patron van de ploeg. Gesprek met de nieuwe chouchou in de Elzas en een van de beste doelmannen in de Ligue 1.

MATZ SELS

Japanse en Haïtiaanse genen, gekoppeld aan Amerikaanse invloeden. Met het beste van drie werelden mepte en knokte Naomi Osaka (21) zich naar twee grandslamtitels en de top van de wereldranglijst.

NAOMI OSAKA

Begin maart publiceert businessmagazine Forbes zijn jaarlijkse miljardairslijst. Onder hen ook enkele Bart Verhaeghes - maar dan véél rijker. Zakenmensen die een sportteam opkochten, als speeltje om zich in de spotlights te zetten/middel om zich te verrijken. Wie zijn de 11 clubeigenaars met het grootste vermogen? Een overzicht.

DOCUMENT