Sport/Voetbalmagazine nr. 08 | 20 februari 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

'Verklikken is gevaarlijk, iedereen beeft nu'

Zijn poulains Perisic et Pavard stonden in de finale van het WK. Makelaar Didier Frenay over het dossier-De Bruyne, de affaire-Dimata, de zaak-Meunier en zijn geesteskind BFFA, de Belgian Federation of Football Agents.

INTERVIEW

KVO heeft wéér nieuwe voorzitter/eigenaar

Iets meer dan een jaar na de overname heeft Peter Callant een stap teruggezet bij KV Oostende. Hij blijft sponsor, maar wordt als voorzitter en hoofdaandeelhouder opgevolgd door Frank Dierckens.

FOOT

Plus/Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Hoe Club Brugge de crisis overwint

De crisis bij Club Brugge was er meer een van resultaten dan van manier van voetballen. Dit is het verhaal van de feiten achter de perceptie. Die tonen aan dat het gebrek aan efficiëntie misschien geen toeval is. En op de achtergrond speelt nog iets anders: de onrust van de coach, die graag zou weten waar hij aan toe is.

CLUB BRUGGE

Hoe Fred Rutten Anderlecht op overlevingsmodus heeft gekregen

Met een krappe zege op het veld van Antwerp ligt Anderlecht weer op koers voor play-off 1. Heeft Fred Rutten het juiste recept gevonden om Anderlecht weer op de rails te krijgen? En op welke manier heeft hij sinds zijn aanstelling zijn stempel gedrukt op de Brusselse kleedkamer?

ANDERLECHT

... uit je comfortzone treden in het stadion van AS Roma

Yves Paquet is een Oostkantonner van De Nieuwe Lichting bij Stubru in 2018. De pop-, electro- en r&b-muzikant, bekend van 'UFO' in samenwerking met The Subs, legt uit waarom AS Roma hem niet loslaat. 'Ik hoop dat de Ninja snel terugkeert.'

CLUBLIEFDE IS...

De ziel moet nog in de zaal

Zevenenveertig jaar geleden zette Alain Coninx voor het eerst een voet op STVV. De radioreporter van toen is nu perswoordvoerder van de seizoensrevelatie uit Haspengouw.

STVV

Henrik Bjørdal

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

KVK Tienen

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

'Safe as the Banks of England'

Op 81-jarige leeftijd overleed Gordon Banks, die van 1966 tot 1971 zes keer op rij door de FIFA verkozen werd tot beste doelman ter wereld.

COSMOS

Matz Sels: 'Ik push mijzelf nu nog meer'

In geen tijd heeft Matz Sels zich bij Racing Club de Strasbourg opgewerkt tot sterkhouder en patron van de ploeg. Gesprek met de nieuwe chouchou in de Elzas en een van de beste doelmannen in de Ligue 1.

MATZ SELS

Project Osaka

Japanse en Haïtiaanse genen, gekoppeld aan Amerikaanse invloeden. Met het beste van drie werelden mepte en knokte Naomi Osaka (21) zich naar twee grandslamtitels en de top van de wereldranglijst.

NAOMI OSAKA

De rijkste 11 clubeigenaars ter wereld

Begin maart publiceert businessmagazine Forbes zijn jaarlijkse miljardairslijst. Onder hen ook enkele Bart Verhaeghes - maar dan véél rijker. Zakenmensen die een sportteam opkochten, als speeltje om zich in de spotlights te zetten/middel om zich te verrijken. Wie zijn de 11 clubeigenaars met het grootste vermogen? Een overzicht.

DOCUMENT