Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Het zakenmodel van Anderlecht, met de focus op spelershandel, is niet zonder risico's. Dat blijkt uit een verhaal dat deze week in het weekblad Trends verschijnt.

FOOT

Komend weekend valt met Beerschot Wilrijk-Lierse het doek over de reguliere competitie in 1B. Vijf jaar geleden redde geel-zwart zich op het Kiel na een memorabele wedstrijd, die tot het failliet van Beerschot leidde.

FOOT

Voor het eerst sinds speeldag 4 staat Antwerp niet meer in de top zes, maar de neo-eersteklasser is nu vooral bezig met zijn organigram.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Op een vergadering met alle clubvoorzitters uit 1A en 1B, vandaag/woensdag in Tubeke, is er slechts één agendapunt: de hervorming van het kampioenschap. Een analyse in vijf vragen.

ANALYSE

Sébastien Siani (31) strijdt nu met Antwerp voor een plaats in play-off 1. Maar zijn vertrek bij KV Oostende zindert nog na. 'Marc Coucke is een businessman en kijkt naar de rentabiliteit, dat begrijp ik,' aldus de ex-aanvoerder van de kustploeg, 'maar in mijn geval zag hij niet de mens die voor hem stond.'

SÉBASTIEN SIANI

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Bij zijn overstap van Standard naar Club Brugge liet hij zijn haren kortwieken, maar verder veranderde er weinig. Alexander Scholz blijft een atypische voetballer die zelden praat zonder ook echt iets te zeggen. Een greep uit zijn meest frappante uitspraken.

ALEXANDER SCHOLZ

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: Sparta Petegem, in zijn 90e levensjaar de koploper uit de tweede amateur A-reeks.

IN DE SCHADUW

Zes (moeilijke) maanden na zijn veelbesproken transfer komt de duurste speler uit de geschiedenis van KAA Gent eindelijk boven water. Franko Andrijasevic (26) neemt u mee op een bochtige trip doorheen zijn leven. Een monoloog.

FRANKO ANDRIJASEVIC

Het rad van Ndongalife kreeg een nieuwe draai. Dieumerci Ndongala (26) houdt nu halt in Genk, op zijn minst voor de komende zes maanden, na een complex avontuur in het shirt van Standard. Tijd voor een babbel, ergens tussen een hiphoppromotie en een surprisepizza in.

DIEUMERCI NDONGALA

Het racisme in het Amerikaanse jeugdvoetbal neemt hand over hand toe, schrijft The Guardian.

COSMOS

In het hele Nederlandse betaalde voetbal verdwijnt de kritische houding ten opzichte van clubeigenaren als sneeuw voor de zon. De helft van de Nederlandse profclubs verkocht al aandelen. 'Het zou onverantwoord zijn om er niet over na te denken.'

NEDERLAND

Na vorige week kregen de optimisten in voetballand nieuwe hoop: het tv-contract voor de Premier League voor de seizoenen 2019-2022 is met 565 miljoen euro gezakt naar 5 miljard euro, zegt François Colin. 'Juich echter niet te vroeg.'

FC COLIN

Na de herintrede in de Ronde van Vlaanderen 2017 werd het blazoen van de Muur van Geraardsbergen vorig jaar nog wat meer opgepoetst, als scherprechter van de vernieuwde finale van de Omloop Het Nieuwsblad. Een voortzetting van een rijke geschiedenis, die de legendarische helling zelf mag vertellen. Als stenen konden praten...

DE MUUR VAN GERAARDSBERGEN