Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 09 | 26 februari 2020

Web weergave

Na het vertrek van Ally Samatta is Paul Onuachu de eerste spits van KRC Genk én met acht doelpunten topscorer. 'We zijn op de goeie weg', zegt de Nigeriaan. 'Soms moet je nu eenmaal leren op een harde manier.'

INTERVIEW

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Lokeren in de miserie in 1B, Waasland-Beveren dat dreigt uit 1A te zakken en in de tweede amateurklasse bezetten Hamme en Sint-Niklaas de onderste plaatsen.

FOOT

Een winterprik zit er dit jaar niet meer in. Begin 1979 werd de competitie vier weken naeen verschoven. Hoe verliep dat toen?

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Gearriveerd in Engeland als een speler die veel ruimte bestreek en voortdurend de diepte zocht, is Kevin De Bruyne als voetballer veranderd. In het shirt van Manchester City is de Belg de beste middenvelder ter wereld geworden.

KEVIN DE BRUYNE

Philippe Saint-Jean (65) is verantwoordelijke van Futurosport bij RE Mouscron. Hij depanneert als hoofdcoach door de afwezigheid (wegens ziekte) van Bernd Hollerbach.

5 PITTIGE VRAGEN AAN

In de return van de 1/16 finales in de Europa League komt AS Roma op bezoek in de Ghelamco Arena. Ver weg is de 1-7-afstraffing van 6 augustus 2009. Op tien jaar tijd veranderde er veel bij KAA Gent.

KAA GENT

Net als de voorbije weken moest Frankie Vercauteren harken om tegen Eupen achttien fitte spelers op het scheidsrechtersblad te krijgen. De blessurelast bij Anderlecht ligt intussen zo hoog dat het geen toeval meer kan zijn.

RSC ANDERLECHT

Veel en soms verre verplaatsingen, stadions die verlicht moeten worden, velden die water behoeven: de ecologische voetafdruk van het voetbal is gigantisch. Bonden en clubs zijn zich daarvan bewust en zetten stappen in de goede richting. Maar doen ze genoeg?

ECOLOGIE

Eind vorig jaar startte STVV al een strafprocedure, nu legde het ook bij de FIFA een klacht neer tegen Standard. De Truienaars claimen dat ze nog 1,28 miljoen euro tegoed hebben.

ACHTERGROND

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Voor de derde keer in tien jaar staat Aston Villa in een bekerfinale. In 2010 verloor het die van de ligabeker tegen Manchester United, in 2015 die van de FA Cup tegen Arsenal. Zondag is Manchester City tegenstander, opnieuw in de League Cup.

COSMOS

De 26-jarige Colombiaanse spits kan het ook buitenshuis, want hij loodste de club uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met twee goals en een assist voorbij Hertha BSC (0-5).

COSMOS

'No sweat, no glory' is de baseline van Club Brugge, dat morgen op Old Trafford strijdt voor kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League. De basis van één van de rijkste clubs ter wereld, gastheer Manchester United, is naast moed en grootsheid ook jeugd.

MANCHESTER UNITED

PSV zal dit seizoen geen prijs pakken. Net als vorig seizoen, maar de malaise zit dieper.

PSV

Al acht jaar op rij topt (Deceuninck-)Quick-Step de teamranking met de meeste zeges, steevast ook als dé ploeg van de voorjaarsklassiekers. Wat is het geheim .van manager Patrick Lefevere? Aan de vooravond van het Belgische openingsweekend de tien geboden van The Wolfpack.

DECEUNINCK-QUICK-STEP

Hij werd onlangs voor de tiende keer Belgisch kampioen en staat vierde op de wereldranglijst, maar Eddy Merckx (51) is nog niet verzadigd. Op bezoek in Aartselaar, bij de beste Belgische biljarter van het moment.

EDDY MERCKX

Traditieclub Lokeren bereikte in zijn vijftigjarig bestaan de kwartfinales van de UEFA Cup, werd vicekampioen en won twee keer de beker van België. Nu komt het voortbestaan van de club door financiële problemen in het gedrang. Een terugblik.

DOCUMENT