Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Onder de regie van Bernd Storck dendert Royal Excel Mouscron in 2019 doorheen de competitie. Kordaat zet de Duitser zijn in september begonnen restauratiewerken verder: 'In het voetbal wordt het verschil alleen gemaakt door detailwerk op training.'

INTERVIEW

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

De voetbalkwaliteiten van Club Brugge werden nog eens tot op het bot getest in twee moeilijke uitwedstrijden. Maar blauw-zwart probeerde ook te leren van het voorbeeld van Salzburg. Impressies van de Oostenrijkse trip en het gelijkspel in Brussel.

CLUB BRUGGE

Belgische voetbalclubs gebruiken sociale media steeds vaker als vehikel om zichzelf en hun commerciële partners te promoten en toegang te krijgen tot nieuwe markten. Desnoods door valse profielen aan te kopen. Een analyse op basis van Facebook- en Twitterstatistieken en de eerste aanzetten tot een kampioenschap 2.0.

VOETBAL EN SOCIALE MEDIA

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Vorig jaar werd Mile Svilar de jongste keeper die ooit in de Champions League speelde. Achttien maanden na de clash met Herman Van Holsbeeck en de voormalige Anderlechtdirectie leert de Belgisch-Servische goudklomp geduld te oefenen bij Benfica.

MILE SVILAR

Als voetballiefhebbers tillen we vooral aan matchfixing, omdat we als kijkers bedrogen worden. Maar laat ons het andere luik niet onder de mat vegen, zegt François Colin. 'Belastingontduiking betekent dat de hele bevolking belazerd wordt.'

FC COLIN

Een ploeg uit de Spaanse derde klasse heeft een origineel idee gevonden om spelers aan te werven, meldt El Confidencial.

COSMOS

Real Madrid ontvangt FC Barcelona vanavond in de Copa del Rey en zaterdag in de competitie. Het team van Solari doet het wonderbaarlijk goed, maar achter de Koninklijke schermen wordt volop gebouwd aan een nieuwe ploeg. Sport/Voetbalmagazine probeert een tip van de sluier op te lichten.

REAL MADRID

Met het pensioen van Lionel Messi, Gerard Piqué en Sergio Busquets stilaan in zicht moet FC Barcelona werk maken van de toekomst. En dat doet het ook. Sport/Voetbalmagazine maakt een stand van zaken op.

FC BARCELONA

Hij was in 2018 de op twee na beste renner in eendagsraces. Maar zonder klassieke zege en alleen veel ereplaatsen viel dat - tot zijn ergernis - te weinig op. Vanaf komend openingsweekend wil Jasper Stuyven (26) daarom eindelijk die grote vis binnenhalen. Meer dan ooit heeft hij daar ook de fysieke én mentale wapens voor.

JASPER STUYVEN