Web weergave

Club Brugge heeft moeite om achteraan een leider te vinden. Dat is ooit anders geweest.

FOOT

De overname van Lierse zit in de laatste fase, maar het toenemend tekort spoort de kandidaat-overnemers tot extra voorzichtigheid aan.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Zowel de Kansspelcommissie als het parket van Eupen heeft onderzoek geopend naar de mogelijke gokpraktijken bij voetbalclub Eupen. In februari onthulde The Secret Footballer van Sport/Voetbalmagazine al dat hij een fervente gokker is. 'Net als een groot deel van de spelers uit eerste klasse'. Herlees zijn getuigenis.

THE SECRET FOOTBALLER

Vijf promoties op rij, meestal lukt dat enkel in computerspelletjes. Beerschot Wilrijk wil er een realiteit van maken. Vijf jaar na hun failliet bonken de Ratten weer op de poort van de hoogste klasse. Maar wie trekt er nu eigenlijk aan de touwtjes op het Kiel?

BEERSCHOT WILRIJK

Siebe Blondelle zwierf al door heel België, het zuiden van Nederland en was even in Duitsland. In Eupen woont hij ver weg van zijn gezin. 'Dat mijn dochtertje soms vraagt wanneer ik nog eens een dag blijf, maakt het moeilijker.'

SIEBE BLONDELLE

De meeste Belgische profclubs hebben door dat de huidige competitieformat op de schop moet. In iedere andere bedrijfstak zou in deze omstandigheden gepeild worden naar de wensen van de consument, zegt François Colin. 'Niet in het voetbal natuurlijk. Daar mag je blij zijn dat je je geld mag uitgeven voor een toegangskaartje.'

FC COLIN

Jermaine Jenas, een oud-middenvelder van onder meer Tottenham, zingt de lof van Mousa Dembélé op de sportsite van de BBC.

COSMOS

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter: via de sociale media en hun smartphone geven de vedetten een inkijkje in hun privéleven.

SNAPSHOTS

Barry Bennell (64), een pedofiele Engelse jeugdtrainer, kon zich jarenlang ongestoord vergrijpen aan vermoedelijk honderden minderjarige jongens. Hoe tal van levens verwoest werden en niemand iets deed.

DOCUMENT