SPVGG Greuther Fürth

© David Inderlied/dpa

Trainer Stefan Leitl 29/08/1977

? Hij werd kampioen in de hoogste vier Duitse afdelingen, toch wel een prestatie.

? In 2011/12 maakte hij de eerste goal voor Ingolstadt in het nieuwe Audi Sportpark. Dat deed hij in een bekermatch tegen Karlsruhe.

? Afgelopen seizoen steeg hij met Greuther Fürth naar de 1. Bundesliga, na acht seizoenen in tweede afdeling.

Transfers

IN

Max Christiansen (SV Waldhof Mannheim), Adrian Fein (Bayern München), Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim), Gideon Jung (Hamburger SV), Jessic Ngankam (Hertha BSC), Nils Seufert (Arminia Bielefeld).

OUT

Marijan Cavar, Sebastian Ernst (Hannover 96), Paul Jaeckel (1. FC Union Berlin), Alexander Lungwitz (Würzburger Kickers), Mergim Mavraj (Türkgücü München), David Raum (TSG 1899 Hoffenheim), Anton Stach (1. FSV Mainz 05).

Havard Nielsen
Havard Nielsen© Daniel Karmann/dpa

Smaakmaker Havard Nielsen

Komend seizoen zal Erling Haaland niet de enige goalgetter meer zijn die actief is in de Bundesliga. Zijn landgenoot Havard Nielsen, vorig seizoen topschutter bij Greuther Fürth, is nummer twee. Nadat hij op zijn zestiende in de Noorse Tippeligaen debuteerde met Valerenga, versierde hij een transfer naar Red Bull Salzburg.

Na drie jaar Oostenrijk trok hij naar Duitsland. Ondanks vele omzwervingen kreeg hij nooit echt een kans in de Bundesliga. Sinds hij in 2019 het shirt van Greuther Fürth aantrok, vond er een déclic plaats in het hoofd van de spits, die voortaan scoorde alsof het niets was. Vorig seizoen vond hij elf keer de weg naar het doel en gaf hij vier assists aan zijn ploegmaats.

Nu hij 27 jaar is geworden, is het hoog tijd voor zijn echte doorbraak. Nielsen wil bewijzen dat hij meer is dan een spits die promoveerde met SC Freiburg (2016, ook kampioen toen), Fortuna Düsseldorf (2018) en Fürth (2021). Eén ding is zeker: als het samenspel met de Zweed Branimir Hrgota even goed blijft marcheren, dan gaat Greuther Fürth een rustig seizoen tegemoet.

SPVGG Greuther Fürth
SPVGG Greuther Fürth
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content