clubinfo

opgericht in 1926

voorzitter

A. De Laurentiis

stad Napels

990.000 inwoners

stadion

San Paolo

60.240 capaciteit

clubkleuren

hemelsblauw shirt, witte broek

website

www.sscnapoli.it

erelijst

2 x kampioen, 5 x beker

1 x ECIII/UEFA Cup/EL

trainer CARLO ANCELOTTI

10/06/1959

Prijzenpakker als middenvelder van Roma (titel en 4 bekers), Milan (2 titels en 2 keer EC 1) en Italië (WK-brons in 1990).

Een van de drie trainers, samen met Bob Paisley (Liverpool) en Zinédine Zidane (Real), die de Champions League drie keer won: Milan (2) en Real.

Schonk de opbrengsten van zijn biografie aan het wetenschappelijke onderzoek naar ALS.

smaakmaker LORENZO INSIGNE

Zijn broertje Roberto, ook opgeleid in de jeugd van Napoli, voetbalde amper twee keer in het eerste elftal, Lorenzo Insigne (27) realiseerde zijn droom - basisspeler worden van de azzurri - helemaal. Als tiener stond Lorenzo Il Magnifico, geboren in de rand van de stad, om zes uur 's morgens op en verdiende als hulpje van een marktkramer amper 50 euro per week. De winger, amper 1m63 groot, werd in het seizoen 2011/12 uitgeleend aan Pescara en lag met 18 doelpunten aan de basis van de promotie naar de Serie A. Het seizoen erna dribbelde hij zich in Stadio San Paolo definitief in de gratie van Walter Mazzarri en werd een legende in eigen stad, waar hij na zijn twee goals in de finale van de Coppa Italia (2014) als een held werd onthaald.

CARLO ANCELOTTI, Maurizio Borsari/AFLO
CARLO ANCELOTTI © Maurizio Borsari/AFLO

transfers in

Ruiz (Betis, Esp), Verdi (Bologna), Meret & Karnezis (Udinese), Morais (Real SC, Por), Younes (Ajax, Ned).

out

Jorginho (Chelsea, Eng), Rafael & Zapata (Sampdoria), Reina (Milan), Insigne & Maggio (Benevento), Machach & Tutino (Carpi), Anastasio (Cosenza), Leandrinho (Atlético Mineiro, Bra), Sepe & Ciciretti (Parma).

LORENZO INSIGNE, Maurizio Borsari/AFLO
LORENZO INSIGNE © Maurizio Borsari/AFLO
opgericht in 1926 voorzitterA. De Laurentiis stad Napels 990.000 inwoners stadion San Paolo 60.240 capaciteit clubkleurenhemelsblauw shirt, witte broek websitewww.sscnapoli.it erelijst2 x kampioen, 5 x beker 1 x ECIII/UEFA Cup/EL 10/06/1959 Prijzenpakker als middenvelder van Roma (titel en 4 bekers), Milan (2 titels en 2 keer EC 1) en Italië (WK-brons in 1990). Een van de drie trainers, samen met Bob Paisley (Liverpool) en Zinédine Zidane (Real), die de Champions League drie keer won: Milan (2) en Real. Schonk de opbrengsten van zijn biografie aan het wetenschappelijke onderzoek naar ALS.Zijn broertje Roberto, ook opgeleid in de jeugd van Napoli, voetbalde amper twee keer in het eerste elftal, Lorenzo Insigne (27) realiseerde zijn droom - basisspeler worden van de azzurri - helemaal. Als tiener stond Lorenzo Il Magnifico, geboren in de rand van de stad, om zes uur 's morgens op en verdiende als hulpje van een marktkramer amper 50 euro per week. De winger, amper 1m63 groot, werd in het seizoen 2011/12 uitgeleend aan Pescara en lag met 18 doelpunten aan de basis van de promotie naar de Serie A. Het seizoen erna dribbelde hij zich in Stadio San Paolo definitief in de gratie van Walter Mazzarri en werd een legende in eigen stad, waar hij na zijn twee goals in de finale van de Coppa Italia (2014) als een held werd onthaald.Ruiz (Betis, Esp), Verdi (Bologna), Meret & Karnezis (Udinese), Morais (Real SC, Por), Younes (Ajax, Ned). Jorginho (Chelsea, Eng), Rafael & Zapata (Sampdoria), Reina (Milan), Insigne & Maggio (Benevento), Machach & Tutino (Carpi), Anastasio (Cosenza), Leandrinho (Atlético Mineiro, Bra), Sepe & Ciciretti (Parma).