Stade Rennais FC

© AFP

Trainer – Bruno Génésio, 01/09/1966

? Tijdens zijn jaren bij Olympique Lyon krijgt hij de bijnaam ‘ PepGénésio nadat hij het Manchester City van de Catalaan uitschakelt in de Champions League.

? Tussen zijn job bij Olympique Lyonnais en zijn benoeming bij Stade Rennais trainde hij twee jaar in China, bij Beijing Guoan.

? Met aantrekkelijk verticaal voetbal heeft hij het stof van Stade Rennais afgeschud.

Transfers

In

Loïc Badé (RC Lens), Birger Meling (Nîmes Olympique), Kamaldeen Sulemana (Nordsjaelland, Den), Jérémy Gélin (R Antwerp FC, Bel), Rafik Guitan (CS Marítimo, Por), Metehan Güçlü (FC Valenciennes).

OUT

Sacha Boey (Galatasaray, Tur), Lilian Brassier (Stade Brestois 29), Damien Da Silva (Olympique Lyonnais), Hakim El Mokeddem (FC Sète), Yann Gboho (Vitesse, Ned), Clément Grenier, Franck Rivollier (Stade Briochin).

Jeremy Doku
Jeremy Doku© Icon Sport

Smaakmaker – Jeremy Doku

De opkomst van Jeremy Doku uit het trainingscentrum van RSC Anderlecht is even bliksemsnel als zijn loopsnelheid. De vleugelspeler doorliep alle jeugdelftallen bij paars-wit en was zijn leeftijd altijd vooruit. Hij tekende zijn eerste profcontract in 2018, toen hij amper 16 jaar oud was. De Antwerpenaar werd voor 26 miljoen euro naar Rennes gestuurd, maar is nu misschien wel het dubbele waard. Aan het begin van het seizoen was de nu 19-jarige Doku nog wat timide, maar intussen heeft Bruno Génésio hem omgevormd tot een solide titularis.

Stade Rennais FC

Dankzij zijn snelheid en explosiviteit stond hij op de lijst van Roberto Martínez voor Euro 2021, een toernooi waarin hij mooie dingen liet zien. Doku lijkt vertrokken voor een langdurig verblijf in de nationale ploeg, en we kunnen niet wachten om te zien wat die nieuwe status met hem zal doen in de competitie.

Stade Rennais FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content