In juli werd hij met het nodige tromgeroffel voorgesteld bij Club Brugge, maar de balans van Stefan Scepovic oogt niet bepaald indrukwekkend, ondanks zijn Europese doelpunt vorige week tegen PAOK Saloniki.

Tot dusver raakte Stefan Scepovic niet verder dan een paar invalbeurten in de competitie, maar in de Europa Leaguewedstrijd tegen PAOK Saloniki kreeg de 20-jarige Kroatische spits voor het eerst dit seizoen een basisplaats en scoorde hij in de 90e minuut zijn eerste officiële doelpunt voor Club Brugge. “Ik was heel tevreden over mijn match. Niet alleen omdat ik die goal maakte, maar ook omdat ik een goede wedstrijd speelde.”

Was je dan teleurgesteld dat je tegen Westerlo weer op de bank zat?

Stefan Scepovic: “Nee, toch niet. Tegen PAOK moesten een paar van de basisspelers rusten en heb ik mijn kans gegrepen. De trainer wilde eens zien hoe ik het er afbracht en ik denk dat ik hem niet ontgoocheld heb. Hij heeft gezien dat hij kan rekenen op mij. In de toekomst zal ik ongetwijfeld nog speelkansen krijgen. Ik moet gewoon hard blijven trainen.”

Toen je in juli werd voorgesteld zei Luc Devroe: “Hij heeft alles om hier te slagen.” Voorlopig is dat nog niet gelukt. Hoe komt dat volgens jou?

“De ploeg was al drie weken aan het trainen toen ik hier aankwam. Ik had dus conditioneel een achterstand op de rest. Maar die is ondertussen wel weggewerkt.”

Die was ook al weggewerkt in september, toen Club door de schorsing van Dorege Kouemaha en de blessure van Joseph Akpala vooraan plots in de problemen zat. Toch zette Adrie Koster Ivan Perisic als diepe spits en bleef Stepan Scepovic op de bank. Hoe voelde je je daarbij?

“Tja, de coach zei me dat ik lichamelijk nog sterker moest worden en dat ik hard moest blijven werken. Ik had toen wel meer verwacht. Je moet ook weten dat ik in de Kroatische nationale ploeg van de min 21-jarigen voetbal en voor de trainer daar is het belangrijk dat ik bij mijn club wedstrijden speel.”

Ondertussen heeft Club Brugge al aangekondigd dat er in januari zeker nog een spits komt …

( verrast) “Ah, dat had ik nog niet gehoord. Nu ja, er komt misschien een spits bij omdat er ook eentje weggaat …”

Doel je op Kouemaha?

“Ik weet het niet.”

Erg gelukkig loopt hij er momenteel niet bij …

“Dat is normaal. Hij gaat nu door een periode die iedere aanvaller weleens meemaakt. Hij scoort heel moeilijk, maar elke spits weet dat dat van voorbijgaande aard is.”

Er zitten nogal wat persoonlijkheden in de kleedkamer van Club Brugge. Jij zat een half jaar bij de A-kern van Sampdoria, met onder andere Antonio Cassano. Is er een groot verschil?

“Je kunt dat moeilijk met elkaar vergelijken. Bij Sampdoria zaten veel Italianen in de A-kern, ik was samen met de Zwitser Reto Ziegler en een Argentijn ( Fernando Tissone, nvdr) een van de weinige buitenlanders. Dat is bevorderlijk voor de communicatie tussen de spelers. Bij Club Brugge zitten er gewoon veel meer nationaliteiten door elkaar. Over Cassano wordt overigens veel geschreven, maar als je hem wat beter kent, blijkt hij gewoon een goed mens te zijn. Hij heeft me vaak geholpen.”

Een paar weken geleden gaf je nog aan dat je een gesprek met het bestuur wilde over je toekomst. Ben je ondertussen van gedachte veranderd?

“Ja, toch wel. Ik zie het nu positiever in.”

door steve van herpe

“Misschien komt er in januari een spits bij omdat er ook eentje weggaat.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content