Vorige dinsdag, na een looptocht van meer dan tien kilometer, merkte een ploegmaat op dat de vakantie duidelijk voorbij is. Voel jij dat ook zo aan?

Stijn De Smet: "Dat vakantiegevoel had ik toch nooit. Bij Sollied waren de trainingen ook pittig en intensief, maar hij ging gewoon uit van zelfdiscipline. Daar liep het mis. Sommigen vonden het te weinig, terwijl ik van mening ben dat, als je de oefeningen correct uitvoerde, je wel degelijk hard genoeg trainde. Maar er wordt nu wel helemaal anders gewerkt. Het aantal sessies werd alleszins gevoelig opgevoerd. Op dinsdag en woensdag trainen we nu soms tweemaal."
...

Stijn De Smet: "Dat vakantiegevoel had ik toch nooit. Bij Sollied waren de trainingen ook pittig en intensief, maar hij ging gewoon uit van zelfdiscipline. Daar liep het mis. Sommigen vonden het te weinig, terwijl ik van mening ben dat, als je de oefeningen correct uitvoerde, je wel degelijk hard genoeg trainde. Maar er wordt nu wel helemaal anders gewerkt. Het aantal sessies werd alleszins gevoelig opgevoerd. Op dinsdag en woensdag trainen we nu soms tweemaal." "Dat kan, maar tegen Cercle Brugge slaagden we er in het laatste kwartier nog in om drie open kansen te creëren. Dan moet er toch een zekere basis aanwezig zijn, hé." "Dat blijft een individuele afweging. Het heeft veel te maken met je persoonlijke beroepsernst en aanvoelen. Zo trokken we woensdag naar de fitness. (grijnst) Je kan nooit stevig genoeg zijn in de duels, hé." "Ik veronderstel dat het gebeurde in het kader van de recuperatie, maar het was ook niet zo dat we altijd in de namiddag trainden. Iedereen wil nu precies zijn methode afkraken. Absoluut onterecht." "Via de hartslagmeters kan je perfect aantonen dat de spelers die alle trainingen meemaakten fysiek wel op punt stonden. Onder Trond kwam ik niet verder dan drie korte invalbeurten. Dan was het moeilijk om iets te tonen, maar ik bleef altijd achter Sollied staan." "Nee, ik verwijt hem niks. Sollied blijft een toptrainer die al veel bereikte en een pak prijzen haalde. Alleen hadden we nu niet de groep om zijn manier van werken op te pikken, bestond er te weinig zelfdiscipline." "Inderdaad. Iedereen weet hoe belangrijk Bernd is als kapitein, hoe hij anderen beter laat spelen, constant bijstuurt en er niet voor terugschrikt jongens op hun plaats te zetten. Spijtig genoeg zitten er zo geen vijf personen in onze jonge groep. Maar Mboyo als aanvoerder vind ik ook een goeie keuze, door zijn meerwaarde op en naast het veld. Je kan ook niet verwachten dat wij, na het vertrek van vijf tot zes sterkhouders, snel op elkaar ingespeeld zijn én er direct staan." "Het potentieel is er, maar je mag misschien niet te veel druk leggen. In theorie behoort AA Gent altijd tot de beste vijf teams van België. Alleen mag je geen wonderen verwachten op korte termijn en moet je rekening houden met een zekere inlooptijd." "Door de spelers in kwestie met videoanalyse direct te confronteren met hun fouten. Op die manier zie je inderdaad veel gelijkaardige gevallen. Dat is ons grootste werkpunt." "Absoluut. We zullen alleen moeten zien of die aanpak, met meer discipline, zal leiden tot betere resultaten. Het is nog altijd de groep zelf die een juiste reactie moet geven, de coach kan alleen maar de juiste voorzet geven." "Streven naar meer efficiëntie offensief en defensief, dat is de opdracht." "Van dat scenario ga ik niet uit, maar het wordt wel moeilijk. We moeten nu snel een reeks van drie tot vier zeges neerzetten, want in deze competitie bleek al dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen." DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE