Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Lierse haalde vorige week Stijn Haeldermans (27) binnen, opvallende transfer die werd ingegeven door de onbeschikbaarheid van Marc Schaessens en de teloorgang van Lommel. “Zo plots in een nieuwe groep terechtkomen die er al een schitterende competitie op heeft zitten, is uiteraard niet de makkelijkste uitdaging”, beseft de creatieve middenvelder. “Van de degradatiestrijd naar de strijd om een Europees ticket is natuurlijk ook een heel andere beleving, maar ik ben er klaar voor. Het is jammer dat we met Lommel niet voor de bekerfinale hebben kunnen spelen, maar met nog wedstrijden tegen Anderlecht, Club Brugge, Genk, Sint-Truiden en Lokeren voor de boeg krijg ik er hier alleen maar finales voor in de plaats.”

Wat met jou als Marc Schaessens terugkeert uit blessure ?

Stijn Haeldermans : Emilio Ferrera heeft mij gezegd dat hij ook een beroep op mij wil doen als Marc Schaessens fit is. Ik was voor Lierse al langer ook een optie voor de volgende seizoenen. De bedoeling is dat ik in het vierkant waarmee Lierse op het middenveld speelt, één van de twee posities tussen Huysegems en Kone en Mitu en Snoeckx ga afdwingen.

Emilio Ferrera staat onder andere om een strakke organisatie bekend, hoe zie je een intuïtieve voetballer als jezelf daar optimaal in functioneren ?

Mijn beste rendement haal ik inderdaad als ik op mijn intuïtie kan en mag spelen. Ik ben zelf benieuwd hoe zich dat concreet gaat invullen. Maar omdat de trainer mij zei dat de twee spelers op de posities waarvoor ik in aanmerking kom in aanvallend opzicht zowat alle vrijheid genieten, denk ik dat ik mezelf genoeg zal kunnen uiten. Ik denk dat die positie mij op het lijf is geschreven, want aanvallender dan deze die ik in Lommel speelde. Daar speelde ik de positie voor de verdediging die Mitu bij Lierse speelt. Ik hoop mijn niveau nog te verhogen, aangezien ik er in een beter draaiend elftal terecht zal komen. Bovendien hoorde ik van Emilio Ferrera alleen nog maar positieve dingen, onder andere dat hij spelers ook individueel naar een hoger niveau kan tillen. Het verheugt mij hiertoe de mogelijkheid te krijgen.

Mitu én Haeldermans op het middenveld : kan dat wel ?

Ik denk dat goeie voetballers altijd samen kunnen spelen.

Hoe heb je de teloorgang van KFC Lommelse SK beleefd ?

Als een grote ontgoocheling. Maar de schuldvraag moet ik onbeantwoord laten. Wij horen verschillende verhalen, maar nooit het volledige verhaal. Het is te hopen dat het een keer naar buiten komt, maar op zich zal dat natuurlijk ook maar weinig zoden meer aan de dijk zetten.

Ben je in die mate gedegouteerd dat je zoals Dimitri De Condé je kinderen zou afraden om voetballer te worden ?

Neen. Het is heel jammer wat er gebeurd is, maar het gebeurt niet alleen in het voetbal. Het gebeurt ook in de bedrijfswereld. Iederéén kan zijn werk verliezen. Ik vind dat wij bevoorrecht zijn omdat wij van onze hobby ons beroep kunnen maken en ik zal zeker niemand afschieten die mij daartoe de kans heeft geboden. Het voetbal heeft mij al veel gegeven en ik hoop dat het mij de komende jaren nog veel meer mag geven.

door Christian Vandenabeele

‘Van de degradatiestrijd naar de strijd om een Europees ticket : ik ben er klaar voor.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content