Sinds 2002/03, het eerste seizoen van SVZW in tweede klasse, is Stijn Minne een van de vaste waarden bij de fusieclub. In 2005 maakte de Bruggeling de promotie mee naar eerste, waar Zulte Waregem bezig is aan zijn zesde seizoen.

Stijn Minne: "Die negen jaar kun je opsplitsen in twee delen. De periode waarin veel spelers nog gingen werken - tot en met het tweede seizoen in eerste - en de periode daarna, waarin de club volledig professioneel werd. Een groot verschil: in die eerste vijf jaar trok Zulte Waregem vooral de kaart van jonge, Vlaamse spelers. Een grote vriendengroep die voetbal vooral nog als een hobby beschouwde. Qua individuele kwaliteiten waren we zeker niet top, maar door die eendracht beha...

Stijn Minne: "Die negen jaar kun je opsplitsen in twee delen. De periode waarin veel spelers nog gingen werken - tot en met het tweede seizoen in eerste - en de periode daarna, waarin de club volledig professioneel werd. Een groot verschil: in die eerste vijf jaar trok Zulte Waregem vooral de kaart van jonge, Vlaamse spelers. Een grote vriendengroep die voetbal vooral nog als een hobby beschouwde. Qua individuele kwaliteiten waren we zeker niet top, maar door die eendracht behaalden we wel uitstekende resultaten, zeker dat debuutseizoen in eerste klasse." "Voor mij steekt die bekerwinst erboven uit, omdat ik toen zo goed als alle matchen gespeeld heb. Van die Europese wedstrijden heb ik er door blessures een paar gemist en bovendien liep het dat seizoen, vooral door de vermoeidheid, ook niet zo goed in de competitie: pas veertiende." "Dat is misschien nog het strafste: dat we in die zes seizoenen in eerste nooit in de problemen gekomen zijn. Gemiddeld zelfs achtste. Niet slecht, voor een ploeg met een beperkt budget. Eigenlijk liep het alleen dit seizoen wat minder." "Francky was héél ambitieus en vooral dankzij hem is Zulte Waregem een van de meest professionele clubs in eerste klasse geworden. Qua omkadering kunnen we zelfs met de topploegen wedijveren. Maar je kunt die successen niet alleen aan Dury toeschrijven. Het is een combinatie van factoren: goeie trainer, een bestuur met een verstandige visie, spelers die alles goed oppikten ... Jammer dat Dury en manager Vincent Mannaert nu vertrokken zijn, maar met Hugo Broos en Filips Dhondt is Zulte Waregem gewapend voor de toekomst." "De club heeft noodgedwongen meer buitenlanders binnengehaald en daardoor zijn er meer kliekjes ontstaan. Van echte vriendschap kun je niet meer spreken. Bovendien is de mentaliteit van sommigen niet top. De groep hangt niet aan elkaar en dat is de belangrijkste reden voor ons minder seizoen. Dat frustreert me wel ja, soms heb ik heimwee naar die eerste jaren." "Ik vind clubtrouw heel belangrijk. Van bij de jeugd heb ik maar drie ploegen gehad: Club Brugge, Maldegem en Zulte Waregem. Het is niet omdat het nu wat minder draait, dat ik daarom per se weg wil. Ik heb zelfs met geen enkele andere club gepraat. Ook omdat we vrij snel tot een akkoord kwamen. Ik hoop nog minstens een paar seizoenen op eersteklasseniveau mee te draaien." DOOR JONAS CRETEUR"Soms heb ik heimwee naar die eerste jaren."