1 Je had als speler de reputatie van harde werker die er altijd vol voor ging, zonder vrees. Eis je van je spelers hetzelfde?

"Ja, absoluut! Mentaliteit is alles voor een voetballer. Engagement ook. Je kan alle kwaliteiten hebben die je maar wilt, je komt nooit aan een palmares als je mentaal niet sterk bent. Bij mij kent iedereen de instructies, die zijn heel duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat als je de regels naast het veld niet volgt, je ze ook op het veld niet zal volgen. Ik zet de lijnen uit en ik wil dat mijn spelers die respecteren."
...

"Ja, absoluut! Mentaliteit is alles voor een voetballer. Engagement ook. Je kan alle kwaliteiten hebben die je maar wilt, je komt nooit aan een palmares als je mentaal niet sterk bent. Bij mij kent iedereen de instructies, die zijn heel duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat als je de regels naast het veld niet volgt, je ze ook op het veld niet zal volgen. Ik zet de lijnen uit en ik wil dat mijn spelers die respecteren." "Daar vrees ik zeker niet voor. Je voetbalt niet voor een trainer die er pas is of die gaat vertrekken! Mijn spelers weten dat ze het geluk hebben om een eindronde te mogen meemaken en dat ze in theorie één kans op vier hebben om te promoveren. Die kans willen ze grijpen. Ze hebben een uitzonderlijk seizoen gedraaid, heel onverwacht. Als de logica gerespecteerd wordt, heeft Lommel zijn plaats niet in de eindronde. Er zitten heel professionele clubs met een groot budget in tweede klasse. Bij ons is het budget beperkt en doen we het met jongens die om 17.30 uur komen trainen na een werkdag. Desondanks zijn we op de tweede plaats geëindigd met 70 punten, en hebben we de beste verdediging en de derde beste aanval." (denkt na) "Nee, maar het was toch een heel speciale dag. Het zou nog specialer geweest zijn mocht die match beslissend geweest zijn voor de promotie, maar de beslissing was al een week eerder gevallen. Mijn band met STVV? Ik zou zeggen dat ik er niet meteen de mooiste dagen uit mijn carrière beleefd heb. Op sportief vlak was het niet echt mijn ding. En wat het getreiter van de perswoordvoerder betreft... Dat was pijnlijk. Hij probeerde me uit te dagen tijdens de persconferentie na de match. Hij wilde van de gelegenheid gebruikmaken om zich een beetje populair te maken. Op dat moment had alle aandacht eigenlijk op Yannick Ferrera gericht moeten zijn, niet op mij en op hem. Spijtig." "De mensen uit de voetbalwereld weten ondertussen wel wat het betekent: een ploeg die getraind wordt door Vreven! Werk, enthousiasme, discipline, duidelijkheid. Dat is ongetwijfeld wat het bestuur van Waasland-Beveren zoekt." "Ik ben vijftien jaar profspeler geweest, ik train al vijf jaar, ik weet hoe het werkt: als de resultaten tegenvallen, vliegt de coach buiten. Punt aan de lijn. Ik zal geen uitzondering op de regel zijn, ik weet dat men me niet anders zal behandelen dan de trainers die voor mij gepasseerd zijn. De ambitie zal zijn om geen volledig seizoen in de probleemzone te zitten." Stijn Vreven (41) neemt als coach van Lommel deel aan de eindronde in tweede klasse, daarna zal hij Waasland-Beveren trainen, waar hij een contract van twee jaar tekende. Hij voetbalde bij KV Mechelen, AA Gent en STVV, maar ook in Nederland, Duitsland en Cyprus. Er staan ook twee selecties voor de Rode Duivels achter zijn naam, in 2002. DOOR PIERRE DANVOYE"Als de logica gerespecteerd wordt, heeft Lommel zijn plaats niet in de eindronde."