Stilte voor de storm

© Belga Image

Onder een dreigende lucht, waarin een bliksem de nachtelijke hemel doet oplichten, zet de Amerikaanse president voet aan de grond op de luchtvaartbasis van Andrews, de vaste standplaats van Air Force One.

Minstens zo dreigend zijn de woorden van Donald Trump op campagnepad. Op de partijbijeenkomst in New Hampshire waarschuwde hij ervoor dat Amerika met Joe Biden als president zou verglijden in geweld en wetteloosheid. ‘Wij zijn de laatsten die tussen het Amerikaanse volk en het linkse gespuis staan’, oreerde Trump, die eens te meer aankondigde dat hij zich niet zou neerleggen bij een eventuele verkiezingsnederlaag.

Zelfs zonder grote meetings is de campagne nu al ongemeen grimmig. In Portland kwam het al tot schermutselingen tussen Trumpfans en tegenbetogers, waarbij een blanke extremist werd doodgeschoten. Het geeft Trump een unieke kans om ondanks een desastreus coronabeleid en een instortende economie de kandidaat van law-and-order te worden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content