Streli Mamba – Club: SC Paderborn 07

© BELGAIMAGE

De spits van Paderborn SC zorgde er bijna voor dat Borussia Dortmund in eigen huis een smadelijke nederlaag opliep.

Geduld is niet meteen de eerste term die naar boven komt als er wordt gepolst naar de eigenschappen van Streli Mamba, de in Göppingen geboren zoon van Congolese ouders. De 25-jarige aanvaller van SC Paderborn, die zich op zijn zevende aansloot bij FTSV Kuchen, zit al aan zijn veertiende voetbalclub, een indicatie van zijn onrustig karakter. Afgelopen weekend maakte hij op Borussia Dortmund twee doelpunten, waardoor de promovendus aan de rust 0-3 voor stond. Paderborn stoomde op twee jaar tijd vanuit de derde klasse door naar de Bundesliga met verticaal spel. Korte balcontacten, een snelle aanname en een hoog tempo zijn de ingrediënten van het voetbal van SCP.

Eigenlijk was het verwonderlijk dat Mamba naast Ben Zolinski aan de aftrap kwam in de 4-4-2-veldbezetting die door coach Steffen Baumgart was neergezet om Axel Witsel en co te verrassen. Want na zijn match in augustus tegen Bayer Leverkusen, waarin hij meteen scoorde en dat vierde met een zelf in elkaar gestoken ‘slangenjubelmoment’, moest de rechtsvoetige spits even door zijn trainer met de voeten op de grond worden geplaatst. Tegen Hertha BSC, Bayern München en 1. FC Köln werd Mamba bewust aan de kant gelaten, en voor het thuisduel tegen FSV Mainz 05 zat hij zelfs niet in de wedstrijdselectie. ‘Streli is een groot talent’, weet Baumgart. ‘Maar hij moest in beide richtingen leren werken. Drie sprints trekken is natuurlijk fantastisch, maar dat volstaat niet op het hoogste niveau.’

De boodschap kwam aan bij Mamba, sinds deze zomer transfervrij overgenomen van derdeklasser Energie Cotbbus. Want hij wil zijn duidelijke carrièreplan, waarbij hij rond zijn 25e in de Bundesliga hoopte te geraken, verder vorm geven.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content