Hoe de spelers van KV Oostende (voorlopig) toch blijven trainen.

Krijgt de club in mei, via het BAS, alsnog een proflicentie? Mogen ze zelf blijven? En wanneer begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Nog meer dan hun collega’s bij andere clubs, tasten de spelers van KV Oostende in het duister. En toch zit de mot er nog niet in, toonde Franky Van der Elst op zijn Twitteraccount. Zoom session 3, met een computerscherm verdeeld in negen vakjes waarop spelers en technische staf via een applicatie een reeks (fitness)oefeningen afwerken. ‘Twee keer per week, op dinsdag- en vrijdagmorgen, telkens een uurtje’, legt de assistent van Adnan Custovic uit. Fysiektrainer Joost Desender leidt de opwarming en geeft stabilisatieoefeningen, Custovic en Franck Berrier schotelen de groep behendigheidsoefeningen met bal voor. De spelers apen na, vanuit living of garage, Patrick Creemers is waakhond.

De sessies, die niet verplicht zijn, worden gevolgd door 25 spelers. ‘Ook mentaal een opsteker, zo hebben ze nog contact met elkaar.’ Van alle buitenlanders is alleen Fabrice Ondoa teruggekeerd naar zijn vaderland (Kameroen), de anderen hielden zich fit achter de laptop of in het bos. Begin deze week mochten ze ook opnieuw individueel trainen op De Schorre, al enkele weken verboden terrein. Van der Elst: ‘Iedereen was vrij om te komen, ook de jongens die hier volgend seizoen misschien niet meer zijn. Echt trainen is dat niet, maar ze blijven bezig.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content