Hertha BSC zit serieus in de rats.

Het was een symbolische daad. Hertha BSC dat zich op de valreep, anderhalf uur voor het sluiten van de transfertermijn, versterkte met Giuseppe Reina (31) van Borussia Dortmund. De Duitse spits, die in 1999 Arminia Bielefeld verruilde voor Dortmund, maar daar geen vaste plaats wist te veroveren, tekende een contract voor anderhalf jaar. Daarmee haalde manager Dieter Hoeness een dure vogel binnen, want de spits verdiende bij Dortmund op jaarbasis 1,8 miljoen euro. Maar het is tekenend voor de paniek die er bestaat bij de ploeg van Bart Goor, die vorige week uitviel met een kuitbeenbreuk. Reina was niet de eerste optie voor Hoeness, maar eerder een noodoplossing. Hoeness wilde graag Tomislav Maric losweken bij Wolfsburg, maar die verkoos Borussia Mönchengladbach boven Hertha.

Hoeness wordt binnen de club alsmaar meer met de vinger gewezen voor zijn falende aankoopbeleid. Van de dertien transfers die hij sinds 2001 realiseerde, mogen alleen maar Arne Friedrich en Marcelinho als voltreffers worden beschouwd. Om clubmomument MichaelPreetz te vervangen scheurde Hoeness zijn broek bijna bij de aanwerving van Luizao en Alex Alves voor maar liefst 7,5 miljoen euro. Ook Nico Kovac, Bartosz Karwan en Artur Wichniarek konden nog niet echt overtuigen. Het binnenhalen van Reina wordt gezien als een laatste strohalm.

Hans Meyer, die eerder dit seizoen Huub Stevens opvolgde, wordt de laatste weken dan ook nog eens getroffen door een enorme blessuregolf, terwijl enkele sterkhouders van vorig seizoen totaal niet in goede vorm verkeren. Dat geldt vooral voor Fredi Bobic. De international raakt dit seizoen maar niet op toerental en wordt net als Marcelinho constant geviseerd. (FV)

DFB-POKAL. Uitslagen kwartfinales : Greuther Fürth (II)-Werder Bremen 2-3, Borussia Mönchengladbach-MSV Duisburg (II) 2-2 (4-3 n.p.) ; Hoffenheim (III)-VfB Lübeck (II) 0-1, Alemannia Aachen (II)-Bayern München 2-1. Loting halve finales (op 16 en 17 maart) : Werder Bremen-VfB Lübeck, Alemannia Achen-Borussia Mönchengladbach. Finale op 29 mei in Berlijn. HANNOVER versterkte zich met Abel Xavier (Liverpool), Stanko Svitlica (Legia Warschau) en Wladimir But (Freiburg). HAKAN YAKIN werd door Stuttgart voor 2,2 miljoen euro bij FC Basel losgeweekt. KURT JARA, die in oktober werd ontslagen bij Hamburg, moet Kaiserslautern in de Bundesliga proberen te houden. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Werder Bremen) 18 goals ; 2. Max (Hansa Rostock), Makaay (Bayern München) 12 goals ; 4. Hashemian (Bochum), 11 goals ; 5. Koller (Dortmund) 10 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content