Super Dario

© belgaimage

Terwijl het al enkele jaren verwend is op die positie, vond Marseille met de Argentijn Dario Benedetto alweer een voortreffelijke 9.

‘Ik speel altijd met het hart. Bij Boca was ik geliefd bij het publiek omdat ik me altijd volledig gaf. Ik hoop dat het bij Marseille ook zo zal zijn. Je moet de liefde van de mensen trachten te winnen door elke wedstrijd je leven te willen geven voor het shirt dat je draagt’, vertrouwde Dario Benedetto onlangs toe aan L’Equipe.

Het lijdt geen enkele twijfel dat de Argentijn weet hoe hij de fans moet toespreken. En die belonen hem daarvoor: in nauwelijks enkele wedstrijden is de 29-jarige aanvaller, die voor 14 miljoen euro overkwam van Boca Juniors, de chouchou geworden van de supporters van Olympique.

Het sprookje had nochtans ook een nachtmerrie kunnen worden. Op de tweede speeldag stond hij in de basis, nadat hij de week daarvoor al een kwartiertje had mogen meedoen. Toen Marseille op het halfuur een penalty kreeg, nam Pipa de bal, in plaats van de aangeduide strafschopnemer Dimitri Payet. Maar zijn schot ging hoog over het doel van Nanteskeeper Alban Lafont en de wedstrijd eindigde op een troosteloze 0-0.

Een misser die coach André Villas-Boas ergerde, maar die behield niettemin het vertrouwen in zijn steraankoop. Terecht: een week later opende Benedetto zijn rekening bij OM met een goal tegen Nice en tegen Saint-Etienne maakte hij de enige treffer van de partij. En het werd nog beter: na de interlandbreak scoorde hij op Monaco twee keer in een epische uitoverwinning (3-4). Zo werd hij de eerste transfer van Marseille sinds Sonny Anderson in 1994 die vier keer wist te scoren in vijf wedstrijden.

Sindsdien zweeg het kanon van Super Dario, maar hij blijft wel overtuigen. Afhaken, spurten, combineren, totale inzet: zelfs Didier Drogba, een icoon in Marseille, is gecharmeerd door de Zuid-Amerikaanse aanwinst. En als Didier het zegt, kunnen de fans het alleen maar beamen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content