Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Voor de thuiswedstrijd van FC Brussels tegen AA Gent was er voor doelman Michaël Cordier zelfs geen plaatsje meer op de bank. Patrick Nys stond onder de lat en nieuwkomer Olivier Werner zat op de bank. Gek, was Cordier (23) niet hét grote Belgische keepertalent dat een jaar geleden een bod van Standard weigerde en voor Brussels koos omdat hij er meer garanties op spelen kreeg ? Niet dus. Na een sterke heenronde vorig seizoen – Cordier prijkte zelfs in de tussentijdse top tien die dit blad publiceerde aan de winterstop – moest de jonge Waal ineens plaats ruimen voor de ervaren Nys (38). En ook dit seizoen lijkt Brussels niet langer op hem te rekenen, want vorige week mocht Cordier testen bij de Engelse derdeklasser Luton Town. “Ik vind dit een heel lastige situatie”, bekent Michel Piersoul, huidig keeperstrainer van FC Brussels, die in juli 2006 samen met zijn poulain overkwam van La Louvière. “Je kunt een groot vraagteken plaatsen bij die wissel aan de winterstop. En ook bij de start van dit seizoen, want Nys gaf aan dat hij er nog een jaartje zou bijdoen als reservedoelman, maar nu staat hij weer als nummer één onder de lat en moeten de twee jonge doelmannen in een rotatiesysteem op de bank zitten. De keuze van de trainer, hij vindt dat Nys momenteel beter is.” Dus wordt Cordier ongeduldig… “Neen,” werpt Piersoul tegen, “het is niet Cordier die daarom vraagt, wél Brussels die een makelaar inschakelde om hem aan een ploeg te helpen. Hetzij om uit te lenen, hetzij om te verkopen. Ik weet niet of het een verstandige keuze is van de club om een beloftevolle doelman te laten gaan wanneer je eerste doelman zijn laatste seizoen afwerkt. En op deze manier verliest Michaël zijn marktwaarde.”

De realiteit is wel dat Michaël Cordier sinds 19 mei nog amper anderhalve wedstrijd speelde voor de Brusselaars. “Jonge gasten maken fouten, dat moet je aanvaarden. Kijk maar naar Logan Bailly. Cordier blijft een groot talent, waarom anders zou Jean-François De Sart hem verkozen hebben boven Glenn Verbauwhede om mee te gaan naar het EK -21 ? We trainen ook hard op hoge ballen, het minpunt van Mi- chaël. Ik heb Silvio Proto en Cordier opgeleid, ik ken er dus wel iets van. Als de club vindt van niet, moeten ze mij maar eens uitnodigen voor een gesprek. Maar voorlopig heb ik van het bestuur geen enkel signaal gekregen dat er met Cordier iets mis is”, besluit Piersoul.

MATTHIAS STOCKMANS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content