Fabien Barthez vierde zijn terugkeer naar Marseille met een vlekkeloze prestatie.

Bij Olympique Marseille loopt het momenteel niet bijster vlot. De club van Daniel Van Buyten won in zijn laatste elf wedstrijden immers slechts vier keer en kon zich in de wedstrijd voor de 32ste finales van de Franse beker tegen Strasbourg dus zeker geen nieuwe misstap veroorloven. Temeer omdat OM nog een rekening te vereffenen had met de Elzassers : in de heenronde van de competitie versloegen die immers de Zuid-Fransen met 4-1, vooral door toedoen van een sublieme Danjel Ljuboja. Uiteraard stond de match ook in het teken van de al eerder verwachte terugkeer van doelman Fabien Barthez. De keeper die zoveel successen vierde met de Franse nationale ploeg en met Manchester United wordt door die club tot het einde van het seizoen aan Marseille verhuurd en mag zeker zijn van een basisplaats. In het pittige bekerduel was OM tijdens de eerste helft duidelijk de baas, maar het stuitte diverse keren, waaronder ook bij een vallende kopbal van Van Buyten, op een erg secure doelman Richard Dutruel. Die had wel een rode kaart verdiend voor een fout op de doorgebroken Rode Duivel, maar hij mocht blijven staan. Maar dankzij een goal van Johnny Ecker ging OM alsnog met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. Strasbourg kwam in de tweede helft een stuk frisser voor de dag en scoorde een logische gelijkmaker via Mamadou Niang. In de verlengingen werd niet meer raak getroffen, zodat de strafschoppen moesten beslissen. Daarin eiste Barthez, die tijdens de wedstrijd niet bijster veel werk kreeg, een hoofdrol op. Hij stopte twee elfmetertrappen en trapte zelf met een echt kanonschot de beslissende strafschop tegen de touwen. Een betere manier om dadelijk opnieuw de harten van de supporters te veroveren is uiteraard niet denkbaar, maar de kale keeper bleef er erg bescheiden bij en benadrukte vooral de collectieve verdiensten van het team.

Barthez moet ook naast het veld voor wat meer rust zorgen bij het altijd bruisende OM. Nieuwe transfers zullen er naar verluidt niet komen. ( PB)

DJIBRIL CISSE zal aan het einde van het seizoen dan toch Auxerre ruilen voor Liverpool. Hij tekende bij de “Reds” een contract voor vijf jaar en Auxerre ontvangt voor zijn overgang een bedrag van 20 miljoen euro. FRANCILEUDO DOS SANTOS, de speler van Sochaux die nog voor Standard speelde, neemt met Tunesië deel aan de Afrikaanse landenbeker. Deze Braziliaan van oorsprong heeft nog maar sinds enkele maanden de Tunesische nationaliteit. DANJEL LJUBOJA, de efficiënte spits van Strasbourg, stapt mogelijk de komende dagen over naar PSG. DANIEL MOREIRA, de aanvaller van Lens, aast ook op een plaatsje bij PSG, maar verhuist mogelijk ook naar OM, indien Dimitri Sytchev daar zou vertrekken om naar een club uit Moskou te gaan.