Real Madrid werd op de laatste speeldag kampioen en rondde een nieuwe supertransfer af.

Meer dan ooit zal Real volgend seizoen een verzameling van supervedetten zijn. Vorige dinsdag werd officieel de transfer beklonken van DavidBeckham. De prijs die Real betaalde voor de middenvelder van Manchester United werd ondertussen door zowat alle marketingspecialisten als vrij redelijk beoordeeld, omdat ook de in politieke taal vaak gehanteerde terugverdieneffecten heel aanzienlijk zijn. Realvoorzitter Florentino Perez zet in ieder geval de traditie voort waarmee hij na zijn verkiezing was begonnen en koopt elke zomer een supervedette van het wereldvoetbal. Het begon in 2000 met de aanwerving van Luis Figo. Een jaar nadien volgde Zinedine Zidane, vorig jaar Ronaldo en nu dus Beckham. Interessant detail : ook Barcelona had graag Becks naar Catalonië gehaald. Maar naar verluidt is Florentino Perez nog niet helemaal tevreden. Eén dezer dagen start hij ook onderhandelingen met PSG over een overgang van Ronal- dindho, die ondertussen ook bij Manchester Unites én Barcelona werd geciteerd.

Real sloot vorige zondag in ieder geval een uiterst bewogen week af met de verovering van zijn 29ste Spaanse landstitel. Het belangrijkste deel van het werk gebeurde de week voordien, toen Real de buren van Atlético met 0-4 ging verslaan, terwijl titelconcurrent Real Sociedad stijf van de zenuwen met 3-2 de duimen moest leggen bij Celta Vigo. Dat Real tot op de laatste dag van de competitie moest blijven strijden om de titel te veroveren bewijst in ieder geval nog maar eens hoe sterk de Spaanse competitie eigenlijk is. (DDv)

JAVIERURIA (41), sinds juni 2001 voorzitter van Athletic Bilbao, is overleden als gevolg van keelkanker. JOAQUINPEIRO kondigde aan dat hij op het einde van het seizoen opstapt bij Málaga. Hij was de trainer met de langste staat van dienst in de Primera División. SAVIO, de Braziliaanse middenvelder van Real Madrid die nog slechts zelden aan spelen toekomt, gaf zijn mondeling akkoord om de komende drie seizoenen bij Atlético te spelen. ERWINLEMMENS is 20 jaar na Theo Custers de tweede Belgische doelman onder de lat van Espanyol Barcelona. Ook AdrianBastia, de vedette van Racing Buenos Aires, komt de rangen van de Catalaanse blauw-witten versterken. VALLADOLID vierde vorige vrijdag met de nodige luster zijn 75ste verjaardag. (DDv)

TOPSCORERS : 1. Makaay (Dep. La Coruña) 29 goals ; 2. Nihat (Sociedad) en Ronaldo (Real Madrid) 22 goals ; 4. Kovacevic (Sociedad) 20 goals ; 5. Kluivert (Barcelona) 16 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content