Théo Defourny

© Vincent Van Doornick / Isosport

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. KEEPER, KAS EUPEN

Zeventien jaar en 1300 euro weggegooid, dat is de balans van een Pool die 192 keer faalde op de theorietest voor zijn rijbewijs. Volgens de lokale pers heeft die man daarmee een record vast. Welk record had jij liever niet gehad?

‘Sinds de geboorte van ons dochtertje anderhalf jaar geleden doe ik met mijn vrouw weleens een snelheidswedstrijdje luiers verversen. In de wetenschap dat onze dochter gemiddeld drie à vier keer per dag een grote boodschap aflevert, kan ik je verzekeren dat dat wel wat leven in de brouwerij brengt. Eerst is het een spelletje in ontwijken, in doen alsof we niks rieken. Onze ultieme droom is nu om ooit eens onder de minuut te duiken.’ ( lacht)

Vorige week ontdekte een man in het noordoosten van Thailand, die wat last had van maagpijn, dat er in zijn lichaam een achttien meter lange worm parasiteerde. Wanneer kreeg jij voor het laatst onverwacht bezoek?

‘Voor de geboorte van mijn dochtertje heb ik het goede idee gehad om me te gaan vestigen in Lokeren. Op die manier hebben we bezoekjes van de familie en schoonfamilie zoveel mogelijk kunnen vermijden. ( lacht) Maar mijn neef, die op het einde van mijn straat werkt, is niet weg te slaan bij ons. Hij komt bijna elke ochtend een koffietje drinken. Ik lach er nu mee, maar het doet altijd plezier als hij langskomt.’

In Brussel werd op maandag 8 maart aangekondigd dat de naam van de Leopold II-tunnel herdoopt zal worden in Annie Cordytunnel. Ben jij ook weleens bang om in een zwart gat terecht te komen?

‘Ja, zoals iedereen. Eigenlijk heb ik het al eens meegemaakt. Toen Lokeren vorig jaar failliet ging, zat ik van april tot juni zonder club. Tot de sportief directeur van Eupen contact opnam met mijn makelaar.’

In Bordeaux zou in de rivier de Garonne een dolfijn opgemerkt zijn ter hoogte van de Chaban-Delmas-brug. Volgens experts is dat niet erg geloofwaardig. Ze herinneren eraan dat er in 2002 ook al eens op dezelfde plaats een grote dolfijn gezien zou zijn en dat er in 2006 in Parijs eens een baardrob gespot werd. Wanneer ben jij voor de laatste keer uit je comfortzone gekomen?

‘Dan zou ik antwoorden: bij elke vakantie met mijn maten. Door corona is dat nu al een tijdje geleden, maar normaal gezien hebben we de gewoonte om citytrips te doen. Madrid, Corsica, Parijs, Brussel ook. Het probleem is dat ik wel weet dat ik geregeld uit mijn comfortzone treed, maar dat ik het daarna niet meer kan vertellen omdat ik het me de volgende dag niet meer herinner.’ ( lacht)

In Frankrijk werd onlangs een kinderboek teruggebracht naar een mediatheek in Béziers 32 jaar nadat het ontleend was. Wanneer heb jij er voor de laatste keer lang over gedaan om een boek uit te lezen?

‘Oei. Bij mij is het een beetje klassiek dat ik moeite heb om een boek uit te lezen. Het laatste is de biografie van Zidane door Frédéric Hermel. Niet omdat het niet interessant is, maar zodra je naar Netflix begint te kijken, vergeet je dat je even daarvoor nog een boek vast had.’

In de dierentuin van San Diego in Californië drong een vader van 25 jaar samen met zijn dochter van twee het olifantenresort binnen om een foto van dichtbij te nemen. Wanneer heb jij nog bewust het leven van je dierbaren in gevaar gebracht?

‘Dat is een gemakkelijke: vorig weekend met mijn dochter in het zwembad. Ze wandelde op de rand, gleed uit in een kleine plas en stootte haar hoofd op de rand van het zwembad. Nu goed, ik kan je verzekeren dat het uiteindelijk ik was die op mijn kop kreeg. De kleine was na twee minuten alweer aan het lachen, maar mijn vrouw, daarentegen, heeft het er nog over.’ ( lacht)

Théo Defourny
© Getty Images/iStockphoto
Théo Defourny
Théo Defourny
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content