Gentenaar Thierry Pister werd vorige week aangesteld als trainer van SK Beveren. Pister tekende zijn contract maandag al, maar leidde pas donderdag zijn eerste training. Hij schudde de ploeg wat door elkaar, zette onder meer Gunter De Meyer op het middenveld, maar moest net als andere trainers vóór hem ( Gzil, Ferrera) vaststellen dat zijn aanvoerder het daar moeilijk heeft.

Waarom deed u het ?

Thierry Pister : Ik had nood aan wat meer snelheid achterin. Daarom haalde ik Yaya naar achter. Verder is Gunter mijn oudste speler, mijn aanvoerder, mijn patron. Hij moet rust kunnen brengen. Maar het belangrijkste is dat we de kopjes weer helder kunnen krijgen. Ik wil vooral het eerste uur onthouden, toen het 0-0 bleef. Toen hebben we Brugge goed kunnen afhouden. Eens het 0-1 werd, zag je de kopjes naar beneden gaan. Typisch voor een ploeg die onderin staat.

Je pakte uit met een Ivoriaans duo centraal achterin. Hoe tevreden ben je over hen ?

Ik miste realisme, er werd te veel gevoetbald. Ik vind dat voetbal achterin risicoloos moet gebeuren. Uitvoetballen is mooi voor het publiek, maar ik wil minder risico en meer druk op de tegenstander. Ach, allicht zit het in hun genen.

Drie invididuele fouten lagen aan de basis van de eerste drie Brugse goals. Veel is er niet veranderd.

Ik ben donderdag met de training begonnen, kende heel veel spelers niet, heb me door Eddy De Bolle uitgebreid moeten laten voorlichten. Op een paar uur tijd kan je niet alles veranderen. Ik had gedacht dat we een extra verdediger nodig hadden, iemand met snelheid. Maar ik hoor nu van de club dat ze financieel net in evenwicht is en dat men nu geen risico’s wil nemen.

U wil Gilbert Bodart terughalen.

Eén keeper is te weinig. Straks verliezen we Deckers met een vingerletsel, en Meul is 17. Of Bodart terug kan komen, is een ander probleem. Wat het sportieve betreft wil ik hem opnieuw op training zien. Of hij buiten het sportieve hier een probleem heeft, is mijn zaak niet. Ik heb in elk geval de indruk dat deze club organisatorisch een chaos is. Om u één voorbeeld te geven : bij mijn eerste training liep iemand in korte broek, een ander in lange broek, een derde met een regenjasje, en een vierde in T-shirt. Dat kan niet, vanaf nu traint iedereen in dezelfde uitrusting.

U wil Patrick Asselman.

Ik heb Patrick onlangs gezien bij de wedstrijd Bergen-Denderleeuw, vroeg hem hoe het was en hij zei : “Ik ben het hier beu”. Meer is er niet. Wat ik wel wil, is dat er met Jean-Marc Guillou elke week een sportieve vergadering komt en dat we voor volgend seizoen éérst op de Belgische markt uitkijken voor versterking en pas dan in het buitenland.

Guillou verzette zich tegen uw komst.

Het eerste gesprek was niet echt positief, maar de zaken liggen nu duidelijk. Laat ons positief blijven, we moeten Beveren proberen te redden.

door Peter T’Kint

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content