Gilbert Bodart is weg uit Beveren en hoopt trainer te kunnen worden.

Beveren en zijn doelmannen, raak er maar wijs uit. Philip Deckers is nog steeds geblesseerd. Daarom stond tegen AA Gent de jonge David Meul tussen de palen, maar aan een botsing met Gunther Schepens hield hij een gebroken jukbeen over. Operatie en drie weken buiten strijd. Zo kwam in Lommel David Van Steen (19) in het Waaslandse doel te staan. Hij keepte eerder dit seizoen drie wedstrijden met de invallers.

Om toch wat meer ervaring in huis te hebben, werd even gedacht aan de aanwerving van Zsolt Petry, ex-AA Gent en nu spelend voor het Duitse Padersborn. De 35-jarige Hongaar testte vorige week één dag in Beveren, maar werd vervolgens door Jean-Marc Guillou terug naar af gestuurd. Jammer, vond trainer Thierry Pister, die dan de transfervrije Fransman Christophe Revel (22), derde doelman van Rennes, ingehaald zag worden.

Maar waar is toch Gilbert Bodart gebleven ? Wel, Bodart keept niet meer. Vanaf 28 februari is zijn contract met Beveren in onderling overleg ontbonden, ondanks verzet van Pister en enkele sponsors. Aanslepende onenigheid met Jean-Marc Guillou is de reden van zijn vertrek, zegt de 38-jarige Luikenaar. “Ik zag het niet meer zitten samen te werken met iemand die me hier al een half jaar weg wil. Onze belangen bij Beveren botsten : de mijne zijn sportief, de zijne niet.”

Veel geld verliest hij naar eigen zeggen niet : “Ik speelde hier bijna voor niets. Ik heb veeleer mijn tijd verloren dan geld.” Hij leerde bij Beveren “dat men hier makkelijk de vrije hand geeft aan buitenlandrs die het geld van de Belgen komen meepikken. Anderzijds weet ik nu ook wat het betekent tegen degradatie te vechten en in Vlaanderen te voetballen. Ik heb hier vrienden gemaakt en mijn Nederlands verbeterd.” De komst van Pister noemt hij een goede zaak : “Alleen had het eerder moeten gebeuren. Niet iedereen is geschikt voor de functie van trainer. Beveren heeft goede spelers, dat heb ik altijd gezegd, alleen miste het na het vertrek van Emilio Ferrera organisatie op het veld.”

Wat hij straks gaat doen, staat nog niet vast, behalve dat hij voor het Italiaanse makelaarsbureau van zijn manager de Belgische markt in het oog zal houden. “De kans dat ik nog een jaar door ga als doelman is twintig procent. Mijn blessure is nog niet helemaal verteerd. Ik heb nog bijna alle dagen barstende hoofdpijn, die vooral ’s avonds erger wordt. Tachtig procent kans dat ik als trainer ga werken bij een ploeg waarop ik mijn winnaarsmentaliteit kan overbrengen. Ik wil het stap voor stap aanpakken. Daarom kan het net zo goed een tweedeklasser zijn waar ik begin.” (GF)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content