Amber Antwerpen kan het nieuwe jaar met een gerust gemoed ingaan. Met de vijfde stek in de voorcompetitie, een zo goed als zekere plaats in de halve finales van de beker en het Europees overwinteren realiseerde het zijn doelstellingen voor 2001.

De balans is positief, maar het duurde behoorlijk lang vooraleer jullie zekerheid verwierven over een plaats bij de eerste zes.

Tim Joosen : We zitten perfect op schema. Het zag er op bepaalde momenten minder rooskleurig uit, dat geef ik toe, vooral dan met de blessure van Steve Roelandt. Toen was de ploeg even het noorden kwijt, maar we hebben ons heel goed herpakt. Dat het lang duurde vooraleer we ons van een plaats in de A-poule verzekerden, was voor een groot deel te wijten aan onze moeilijke kalender. Onze start was loodzwaar, waardoor we van bij het begin op achtervolgen aangewezen waren.

Na het uitvallen van Steve Roelandt hervonden jullie net op tijd het ritme met de 3-0-zege tegen Lennik en de Europese kwalificatie in Málaga.

We moesten bepaalde posities herschikken. Voordien was alles afgestemd op Steve als hoofdaanvaller, nu moest het spel meer verdeeld worden over verscheidene spelers. Dat vergde wat aanpassing.

Amber startte in Málaga min of meer als favoriet. Het werden wel drie zwaar bevochten overwinningen.

Als je louter de uitslagen bekijkt, lijkt het kantje-boordje, maar ik vind dat we een sterk toernooi gespeeld hebben. Ons programma was niet te onderschatten, met – als gevolg van de competitiewedstrijd tegen Lennik – vier wedstrijden in vijf dagen en altijd met dezelfde zes spelers. Tegen Nesselande lieten we het op sommige momenten iets te makkelijk lopen. Halen we ons normale niveau en spelen we op ons gebruikelijk ritme, dan vegen we Nesselande bij wijze van spreken van het terrein. Tegen Grodno hetzelfde verhaal en in de slotwedstrijd tegen Málaga speelden we heel goed en toonden we onze winnaarsmentaliteit.

Je zei : ‘We zitten op schema’, maar nu gaat het pas echt beginnen, niet ?

Absoluut. Nu zitten we met de zes beste ploegen samen en zullen we elke wedstrijd het onderste uit de kan moeten halen. Met onze toch vrij beperkte kern moeten we niet dromen van hoger dan een vierde, vijfde plaats, want dat is niet haalbaar, denk ik.

Met Tim Joosen op de libero ?

( Lacht) Zeg nooit nooit, maar als ik voor mezelf een analyse maak van de eerste ronde, denk ik dat mijn rendement als receptie-hoekaanvaller nog steeds voldoende hoog is. Zolang ik het fysiek nog aankan, speel ik liever op die positie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content