Vorige zondag werd wellicht de titelstrijd beslist.

De speeldag van vorige zondag was in de ogen van de meeste waarnemers beslissend voor de Spaanse titelstrijd. Volgende zondag spelen de twee titelkandidaten Real Sociedad en Real Madrid immers respectievelijk op eigen veld tegen Atlético Madrid en Athletic Bilbao en logisch gezien moeten ze dan de volle pot thuis kunnen houden, zodat ze dezelfde positie zouden behouden als na de wedstrijden van vorig weekend.

De teams van RaynaldDenoueix en van VicenteDelBosque kregen allebei een zware verplaatsing voor de kiezen. De Basken moesten het opnemen tegen Celta de Vigo, dat voor de aftrap vierde stond in de rangschikking en dus virtueel geplaatst was voor de Champions League. Aan motivatie ontbrak het de kustploeg dus allerminst. Real Sociedad speelde van zijn kant de jongste tijd niet meer zo best. Het team leek erg vermoeid en haalde lang niet meer het niveau waarmee het in de eerste ronde vriend en vijand verraste. Raynald Denoueix profiteerde dan ook voluit van het weekje rust dat de spelers kregen omwille van de kwalificatiewedstrijden van de Spaanse nationale ploeg voor Euro 2004, om aan de fysieke conditie van zijn troepen te werken. De Franse coach wreef zich ook in de handen omdat hij over zijn Turkse spits Nihat kon beschikken, ondanks de deelname van diens land aan de Confederations Cup. Het baatte echter niet : Sociedad verloor.

Real Madrid moest ondertussen in het Vicente Calderónstadion op bezoek bij buur Atlético voor een derby die nooit een gemakkelijke wedstrijd is. De colchoneros zijn altijd gemotiveerd om voluit de mouwen op te stropen tegen de rijke buren. Het volstond niet. Real lijkt op weg naar de titel. (DDv)

ZARAGOSA en Albacete verzekerden zich van een plaatsje in de Primera División volgend seizoen. SPANJE is niet langer lei-der in groep 6 van de voorronde voor Euro 2004. Het kwam in Belfast tegen Noord-Ierland niet verder dan een scoorloos gelijkspel. JOAN LAPORTA, een 40-jarige advocaat, werd met 52,3 % van de stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van FC Bar- celona. JAIMEORTI werd ondertussen herverkozen als voorzitter van Valencia. CARLOSGURPEGUI van Athletic Bilbao kreeg een schorsing van twee jaar nadat hij bij een dopingcontrole positief werd bevonden. BERNDSCHUSTER werd ontslagen als coach van tweedeklasser Jerez. (DDv)

TOPSCORERS : 1. Makaay (Dep. La Coruña) 28 goals ; 2. Nihat (Sociedad) 22 goals ; 3. Ronaldo (Real Madrid) 21 goals ; 4. Kovacevic (Sociedad) 19 goals ; 5. Kluivert (Barcelona) 16 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content