Tom Brady naar de Buccaneers

© BELGAIMAGE

Na 20 jaar vertrekt quarterback Tom Brady (42) bij de New England Patriots, maar de honger is ook na zes Super Bowls nog niet gestild.

Tom Brady op weg naar de Tampa Bay Buccaneers, de verrassende carrièrewending domineerde vorige week de Amerikaanse sportwebsites. Groot nieuws, van Seattle tot Miami, van Boston tot Houston. Hij had met een post op Instagram officieel afscheid genomen van de New England Patriots, waar hij na een matig 2019 net geen 20 miljoen euro had gecasht, maar benadrukte in één moeite dat hij zijn ‘reis elders wilde verderzetten’.

Brady heeft er de voorbije jaren nooit een geheim van gemaakt dat hij tot zijn 45e wilde spelen, maar het werd vorig seizoen al duidelijk dat zijn verhaal in het Gillette Stadium van Foxborough (Massachusetts) uitgeschreven was. Zeker toen de Patriots, na drie opeenvolgende seizoenen in de Super Bowl, in de eerste ronde van de play-offs als uittredend kampioen én in eigen huis door de Tennessee Titans werden uitgeschakeld. ‘Dit voelt in de eerste plaats als een persoonlijke nederlaag. Na zo’n wedstrijd stoppen, zou niet verstandig zijn. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit de laatste match uit mijn carrière was’, zei Brady, die zes keer de Super Bowl won (2001, 2003, 2004, 2014, 2016, 2018) en nog drie keer (2007, 2011 en 2017) in het verliezende kamp stond, na de blamage tegen de Titans.

‘Ik wil me nog één keer bewijzen’, gooide hij op zijn Instagramaccount, waarna druk werd gespeculeerd over zijn volgende bestemming. Over zijn fysieke capaciteiten waren er weinig twijfels – hij leek vorig seizoen zelfs fitter dan als mid- twintiger – en met zijn ervaring kon hij een pak teams nog diensten bewijzen, maar analyses wezen ook uit dat hij op het veld meer dan ooit verkeerde keuzes had gemaakt. En: het prijskaartje om er nog een (paar) seizoen(en) extra aan te breien, was voor het merendeel van de 32 teams te hoog gegrepen.

Verkassen naar de Carolina Panthers – finalist van 2015 – was een optie voor de ambitieuze voorzitter David Tepper, maar een overstap naar de Los Angeles Chargers – in de staat waar hij werd geboren – leek een pak aantrekkelijker dan een seizoen voetballen in Charlotte (North Carolina). Alleen bleken de mogelijkheden om het team uit LA offensief te versterken te beperkt om dit seizoen een rol van betekenis te spelen. Optie drie: Tampa Bay Buccaneers, volgens insiders niet eens een gekke gedachte. Met Mike Evans beschikt het team over een van de beste receivers van de competitie, terwijl coach Bruce Arians in het verleden al geregeld samenwerkte met quarterbacks die met de pensioenleeftijd flirtten. Een believer, zo veel was duidelijk toen hem halfweg het seizoen werd gevraagd met wie hij graag zou samenwerken. ‘Tom Brady’, klonk het zonder aarzelen, een motie van wantrouwen aan James Winston, sinds 2015 op de loonlijst in Florida.

Vorige week werd de samenwerking tussen Brady en de Buccaneers bezegeld. De echtgenoot van het Braziliaanse ex-fotomodel Gisele Bundchen zal in The Sunshine State om en bij de 27,6 miljoen euro cashen. Met dank aan de familie Glazer, eigenaars van Manchester United en nooit verlegen om een stunt. ‘Met Brady in het team moeten we kunnen meedoen voor een plaats in de play-offs.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content