Tomas Van den Spiegel heeft een beslissing genomen over zijn toekomst. Hij gaat naar het Italiaanse Paf Bologna.

Een mooie transfer.

Tomas Van den Spiegel : De Italiaanse club bood me een contract aan van drie jaar. Dat is echt geniaal. Het heeft enige tijd geduurd voor de overgang echt concreet werd, maar het loonde beslist de moeite om te wachten. Het Bologna waar ik naar toe trek is niet de club van Antoine Rigaudeau, maar het is toch een club met het nodige prestige, waarin onder meer Meneghin en Galanda spelen. Voor het overige weet ik nog niet wie volgend seizoen mijn ploegmaats zullen zijn, want een groot gedeelte van de kern wordt vernieuwd. Alles is in principe rond, maar ik moet deze week wel nog fysische tests ondergaan. Normaal gezien zijn mijn knieën blessurevrij, maar je weet natuurlijk nooit. Het zou echter al te stom zijn als de transfer nu nog zou mislukken. Ik moet wel toegeven dat ik wat nerveus ben. Het is de eerste keer dat ik bij een buitenlandse club een contract teken en ik weet echt niet hoe dat in zijn werk gaat.

Had je speciale redenen om tijdens de maand juni met Niksa Bavcevic te trainen ?

Omdat Bavcevic inzake individueel werken gewoon de beste is. Ik had goede contacten met hem en toen ik hem vroeg of hij me wat raad zou kunnen geven, ging hij daar meteen op in. Ik heb veeertien dagen in Verviers gewoond en twee keer per dag heel intensief, op zijn Joegoslavisch, met hem getraind. Het was beslist geen verloren tijd, want in die twee weken heb ik enorm veel opgestoken.

Sommigen dachten dat je misschien een overgangsseizoen zou spelen bij Pepinster.

Dat leek ook even een mogelijkheid. Ik heb daar zelf trouwens ook aan gedacht. Bij een buitenlandse club tekenen en dan een seizoen uitgeleend worden aan Pepinster leek niet zo’n slecht idee. Dat ik in de Belgische competitie met die club had aangetreden, zou misschien eigenaardig zijn overgekomen, maar anderzijds zal het team ook deelnemen aan de internationale NEBL-competitie die door de Baltische staten wordt georganiseerd en een jaar met Niksa Bavcevic werken was alleszins een investering geweest voor het vervolg van mijn carrière.

Heb je ook overwogen om voor Charleroi te tekenen ?

De Spirous deden me in ieder geval een heel concreet voorstel, maar ik voelde me op dat moment niet klaar om daar te tekenen. Belgische clubs stellen al vlug hun kern samen en ik wilde liever nog wat afwachten. Vanaf dan zijn de contacten met de Henegouwers verwaterd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content