Top 5 van de week

© belga

1. Roman Bezoes (Gent): brak de wedstrijd open, nam zijn verantwoordelijk met een penalty, waarvan de fout op hem werd begaan. Miste geen enkele dribbel, belichaamde de dominantie op het middenveld met een geslaagd passing- percentage van bijna negentig procent.

2. Elisha Owusu (Gent): toonde zijn klasse, die vorig seizoen meermaals te bewonderen viel, maar het afgelopen seizoen door corona en lichte letsels niet mogelijk bleek. Recupereerde als zes enorm veel, maar had ook in de omschakelingsmomenten zijn inbreng.

3. Jérémy Taravel(Cercle Brugge): de 33-jarige Franse linksvoetige verdediger was de afgelopen weken vaak negentiende man. Onverzettelijk en scherp geconcentreerd defensief, na een corner beloond met een goaltje voor zijn sterke prestatie. Kreeg terecht een applauswissel.

4. Jackson Muleka (Standard): scoorde voor de vierde keer in iets meer dan een maand. De Congolese sluipschutter van de Rouches lijkt zijn vizier te hebben scherpgesteld. Dankzij het nieuwe spelsysteem was hij minder geïsoleerd, wat zorgde voor enkele interessante deviaties.

5. Nikola Storm (Mechelen): zette Mechelen op weg naar de zege met twee doelpunten in drie minuten. Zulte Waregem ligt hem wel: ook in de twee vorige confrontaties met de West-Vlamingen kwam hij tot scoren.

Elisha Owusu
Elisha Owusu© BELGA
Jérémy Taravel
Jérémy Taravel© BELGA
Jackson Muleka
Jackson Muleka© BELGA
Nikola Storm
Nikola Storm© BELGA
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content