Vandaag zijn ze bij alle voetbalfans bekend, maar de spelers van FM hadden de reikwijdte van hun talent wel al langer in de gaten.

LIONEL MESSI (ARG, Barcelona)

De zoon van Alex McLeish was niet de enige die het talent van La Pulga vroeg op het spoor kwam. In de FM-community circuleerde zijn naam al jaren toen hij in oktober 2004 voor de eerste keer de grasmat van Camp Nou betrad.

ROBERT LEWANDOWSKI (POL, Bayern)

Goudhaantje van de versie 2009. De Pool was als topschutter in de tweede klasse nog maar pas naar Lech Poznan overgestapt. ‘Geen buitengewone statistieken, maar ze verbeteren snel als je hem speeltijd geeft’, raadt een gamer aan. Goed gezien, sindsdien heeft hij meer dan 200 goals gemaakt.

MARCO VERRATTI (ITA, PSG)

‘Een perfecte mix tussen Pirlo en Totti.’ Begin 2009/10 heeft Verratti nog geen enkele match voor Pescara in de Serie B gespeeld of de virtuele trainers hebben hem al opgemerkt: hij heeft alles van een grote. Dergelijke statistieken liegen niet.

MIRALEM PJANIC (B-H, AS Roma)

Gratis te transfereren van FC Metz in de versie 2008. De Bosniër werd er beschouwd als de toekomstige ster van jouw ploeg. En niet alleen als je manager was van Luton Town.

MATEO KOVACIC (KRO, Real Madrid)

Hij heeft geen tien wedstrijden van het Kroatisch kampioenschap in de benen als de Mourinho’s van de huiskamer hem al het etiket ‘Modric 2.0’ opplakken. Vandaag zijn die twee bij zowel Real als de nationale ploeg teamgenoten.

MAMADOU SAKHO (FRA, Liverpool)

Op de shortlist van centrale verdedigers die je absoluut diende binnen te halen sinds FM 2008 (als je transferbudget dat toeliet). Nochtans had Sakho destijds nog niet één minuut in de Ligue 1 gespeeld.

NICOLAS N’KOULOU (KAM, Marseille)

‘Haast je, hij wordt vlug duur.’ Terwijl hij nog maar enkele maanden CFA bij Monaco in de benen had, stond de Kameroener al op de radar van de FM-sfeer, die er zoals zo vaak niet naast zat.

FREDY GUARIN (COL, Inter)

In 2005 is de Colombiaan nog geen achttien, maar hij heeft al geen geheimen meer voor de FM’ers. Voor een appel en een ei te koop bij Envigado biedt hij precies dat wat om het even welke topclub in Europa op het middenveld snel nodig heeft.

ANTHONY VANDEN BORRE (BEL, Anderlecht)

De meeste spelers van FM zagen hem waarschijnlijk maar heel weinig aan het werk, maar zijn wel al meer dan tien jaar fan. Niet duur, erg getalenteerd en een grote progressiemarge: het ideale goudhaantje.

KARA MBODJ (SEN, Anderlecht)

‘Voor vier miljoen getransfereerd naar Anderlecht? Een habbekrats!’ FM’ers twijfelen er niet aan: hij zal weldra tien keer meer waard zijn. Ze kennen de Senegalees al jaren en weten: Kara is een toekomstige wereldtopper!

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content