De Hongaarse middenvelder van RB Salzburg speelde zich al in de kijker van Arsenal, Real Madrid, AC Milan, PSG en RB Leipzig.

In de Allianz Arena van Bayern München krijgt de 20-jarige Dominik Szoboszlai de kans om met Salzburg de 2-6-blamage uit de heenwedstrijd uit te wissen. Ongetwijfeld zullen een pak internationale scouts nogmaals met argusogen zijn prestaties in de Champions League bekijken. De twaalfvoudige international, die in januari 2018 gratis van FC Liefering naar de Oostenrijkse kampioen ging en nog onder contract ligt tot 2022, zal meer dan waarschijnlijk de volgende zijn die de kassa van Red Bull Salzburg doet rinkelen. Terwijl Erling Haaland in januari 2020 voor 20 miljoen euro naar Borussia Dortmund vertrok, is de kans groot dat de zoon van ex-prof Zsolt Szoboszlai zich met een transfersom van minstens 25 miljoen euro nestelt tussen kleppers als Naby Keïta (29,75 miljoen euro, RB Leipzig, 2016) en Sadio Mané (23 miljoen euro, Southampton, 2014).

Szoboszlai wordt door de Amerikaanse coach Jesse Marsch meestal op de linkerflank geposteerd. Daar valt hij op door zijn uitmuntende traptechniek, beweeglijkheid, nauwkeurige passing en groot loopvermogen. Mocht Szoboszlai naar Leipzig trekken, dan zou hij de achttiende prof zijn die sinds 2012 van Salzburg naar de Bundesligaclub verkast.

Een nationale held werd hij door Hongarije op 13 november naar het EK te loodsen. In Boedapest scoorde hij in de blessuretijd de 2-1 tegen IJsland. Voor zijn club en zijn land was hij in zestien duels al betrokken bij zestien goals. Zeven doelpunten maakte Szoboszlai zelf en negen van zijn assists leidden tot treffers.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content