clubinfo

opgericht in 1906

voorzitter

Urbano Cairo

stad Turijn

898.000 inwoners

stadion Olimpico Grande Torino

27.994 capaciteit

clubkleuren

granaatrood shirt, witte broek

website

www.torinofc.it

erelijst

7 x kampioen

5 x beker

trainer WALTER MAZZARRI01/10/1961

Jeugdproduct van Fiorentina, dat met Cagliari en Empoli slechts enkele seizoenen in de Serie A voetbalde.

Succesvol als T1 van Napoli (2009-2013), waarmee hij in 2012 de beker won - de eerste prijs voor de Azzurri in meer dan 20 jaar.

Aan de slag in Turijn sinds januari 2018, na twee mindere seizoenen bij Inter (ontslagen na 12 speeldagen) en Watford.

smaakmaker ANDREA BELOTTI

Voorzitter Urbano Cairo voelde de bui in november 2016 hangen en moest snel handelen. Andrea Belotti (24) was bezig aan een sterk seizoen, zijn tweede in het granaatrode shirt van Torino, en werd gevolgd door Manchester United en Chelsea. Het contract van de spits werd tussentijds verlengd tot 2021, de afkoopclausule van om en bij de 100 miljoen euro moest andere clubs afschrikken. Net op tijd: Belotti werd met 26 goals derde in de topschuttersstand, na Edin Dzeko (29) en Dries Mertens (28). In maart 2017, toen hij voor het eerst de aanvoerdersband droeg, bedankte hij met een verbluffende hattrick in net geen acht minuten. Slachtoffer van dienst was Palermo, waar de snelle en opportunistische spits voor 8,5 miljoen was weggeplukt.

WALTER MAZZARRI, BELGAIMAGE
WALTER MAZZARRI © BELGAIMAGE

transfers in

Meïté (Monaco, Fra), Izzo (Genoa), Bremer (Atlético Mineiro, Bra), Ferigra (Fiorentina), Rosati (Perugia).

out

Barreca (Monaco, Fra), Molinaro (Frosinone), Diop (Sampdoria), Boyé (AEK Athene, Gre), Gustafson (Hellas Verona), Milinkovic-Savic (SPAL), Avelar (Corinthians, Bra).

ANDREA BELOTTI, GETTY IMAGES
ANDREA BELOTTI © GETTY IMAGES
opgericht in 1906 voorzitterUrbano Cairo stad Turijn 898.000 inwoners stadion Olimpico Grande Torino 27.994 capaciteit clubkleurengranaatrood shirt, witte broek websitewww.torinofc.it erelijst7 x kampioen 5 x beker Jeugdproduct van Fiorentina, dat met Cagliari en Empoli slechts enkele seizoenen in de Serie A voetbalde. Succesvol als T1 van Napoli (2009-2013), waarmee hij in 2012 de beker won - de eerste prijs voor de Azzurri in meer dan 20 jaar. Aan de slag in Turijn sinds januari 2018, na twee mindere seizoenen bij Inter (ontslagen na 12 speeldagen) en Watford.Voorzitter Urbano Cairo voelde de bui in november 2016 hangen en moest snel handelen. Andrea Belotti (24) was bezig aan een sterk seizoen, zijn tweede in het granaatrode shirt van Torino, en werd gevolgd door Manchester United en Chelsea. Het contract van de spits werd tussentijds verlengd tot 2021, de afkoopclausule van om en bij de 100 miljoen euro moest andere clubs afschrikken. Net op tijd: Belotti werd met 26 goals derde in de topschuttersstand, na Edin Dzeko (29) en Dries Mertens (28). In maart 2017, toen hij voor het eerst de aanvoerdersband droeg, bedankte hij met een verbluffende hattrick in net geen acht minuten. Slachtoffer van dienst was Palermo, waar de snelle en opportunistische spits voor 8,5 miljoen was weggeplukt. Meïté (Monaco, Fra), Izzo (Genoa), Bremer (Atlético Mineiro, Bra), Ferigra (Fiorentina), Rosati (Perugia). Barreca (Monaco, Fra), Molinaro (Frosinone), Diop (Sampdoria), Boyé (AEK Athene, Gre), Gustafson (Hellas Verona), Milinkovic-Savic (SPAL), Avelar (Corinthians, Bra).