Salva Ballesta ontgoochelde bij Valencia, maar heeft bij Málaga zijn neus voor goals teruggevonden.

SalvaBallesta speelde eerst bij Sevilla en Real Madrid, maar kwam pas echt tot ontplooiing bij Racing Santander. Dat leverde hem een lucratieve transfer op naar Valencia, maar daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Dit seizoen is de spits echter opnieuw aan het bewijzen dat hij nog altijd een neus voor goals heeft, want bij Málaga scoorde hij al vijftien keer. Alleen doelpuntenmachine Ronaldo moet hij laten voorgaan. “Het zit hem eigenlijk tussen de oren”, verklaarde hij onlangs. “Als je gelukkig bent, voel je je gesteund door de fans, de maats en de trainer. Dan gaat alles een stuk makkelijker. Bij Málaga voel ik me gewoon goed in mijn vel. Bij Valencia was dat veel minder het geval want coach RafaBenitez rekende er niet echt op mij.”

Bij Málaga beschaamt Salva geenszins het vertrouwen. “Een trainer moet voor een sfeer zorgen die discipline met gezelligheid combineert en altijd proberen om de kerk in het midden te houden. JuandeRamos bewijst dat dit perfect mogelijk is : hij is ook de vriend van de spelers. Hij ziet er bijzonder ernstig uit, maar beseft dat er al eens gelachen mag worden. Hij is ook oprecht bezorgd. Je kan hem altijd over alles aanspreken.”

Opmerkelijk is dat hij na een doelpunt een militaire groet brengt. “Dat komt omdat mijn vader bij het leger is. Anderen trekken hun shirt uit, ik breng een groet aan hen die me lief zijn”, weet hij. Salva houdt er overigens nog meer merkwaardige hobby’s op na, want hij is gepassioneerd door alles wat met vliegen heeft te maken. “Dat boeit me mateloos. Ik ben een verwoed verzamelaar van vliegtuigmaquettes”, zegt hij daarover.

Over zijn mislukking bij Valencia maakt hij zich niet te veel zorgen. “Het klikte er gewoon niet. Hopelijk kan ik er nu bij Málaga met mijn goals toe bijdragen dat het team het behoud kan verzekeren. Al wat daarbij komt, is winst.” (DDv)

RONALDO, wiens contract bij Real Madrid normaal gezien afliep in 2006, verlengde tussentijds zijn overeenkomst tot 2008. RONALDINHO deed van zich spreken toen hij voor een publiciteitsstunt in Santiago de Compostella een ruit vanuit de dertiende eeuw brak. Maar het euvel werd snel verholpen voor amper 1,20 euro herstellingskosten. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 22 goals ; 2. Salva (Málaga) 15 goals ; 3. Mista (Valencia), Tamudo (Espanyol) 14 goals.

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content