Gepraat met AA Gent, gepolst door RC Genk, in verband gebracht met Moeskroen (waar hij Roland Louf terug zou vinden), genoemd in Lierse… Waar valt de naam van Ariël Jacobs niét tegenwoordig ? “Het klopt dat ik met mensen van Genk gesproken heb”, is het enige wat de trainer van La Louvière kan zeggen. “Het duurde wel niet langer dan achttien seconden – nu ja, achtendertig misschien. Dat was een week of vijf geleden. Ze informeerden naar mijn situatie bij La Louvière. Een logische vraag, maar ik veronderstel dat ze haar aan wel tien andere trainers ook gesteld hebben. Je kan dus niet van een concreet voorstel spreken.”

En Lierse, waar voorzitter Gaston Vets meteen nadat Rik Van de Velde voor KV Mechelen had getekend, verklaarde met Paul Put en Jacobs te gaan praten ? Hij las het op teletekst en wacht nog altijd. Nu ja, wachten. Jacobs : “Er is geen contact geweest. De voorzitter had in de krant gezegd dat hij me zou bellen, maar belde de volgende dag met Paul Put.” AA Gent dan misschien ? Jacobs : “Ik ben tweemaal in contact geweest met die club, maar dat was twee maanden geleden. In Gent weten ze ook nog niet waar ze aan toe zijn. Nu eens blijft Herman Vermeulen hoofdtrainer, dan weer wordt hij technisch directeur. En ook daar worden ook de namen van Georges Leekens, Paul Put en enkele anderen genoemd.”

De situatie van Jacobs bij La Louvière is uiterst onduidelijk. Zijn contract loopt er af en in normale omstandigheden is de wens van beide partijen ook om, na bijna drie uiterst succesvolle jaren, met elkaar door te gaan. Maar wat heet normaal ? Jacobs : “Voorzitter Gaone heeft me al drie keer gezegd dat hij zou vertrekken als hij in mijn plaats was. Hij kan me geen enkele garantie over de toekomst van de club geven. Ik zou graag weten waar het met La Louvière naartoe gaat, maar het is onmogelijk om daar achter te komen. Het enige dat ik weet, is dat het budget, dat de twee laatste jaren al daalde, nog verder naar omlaag moet. Dat kan goed aflopen, maar even goed kan het dan de verkeerde kant op gaan. Iedereen weet dat we enkele jonge spelers met een zekere verkoop-waarde in onze rangen hebben. De kans is groot dat ze hier over enkele maanden niet meer spelen. Met alle sportieve gevolgen van dien.”

Ondertussen gonst het van de geruchten in La Louvière. Zo zou Gaone door collega Abbas Bayat van Charleroi gepaaid worden met 33 procent van de aandelen in zijn club, maar die participatie zou hem ook in de geschatte schuld van 15 miljoen euro doen delen en dat zegt de baas van La Louvière niks. Sommigen zouden hem al in de spelersmakelarij aan het werk zien, anderen toch gewoon verder zien doen met La Louvière. Stéphane Pauwels, ex-Moeskroen en nu nog in dienst van de Algerijnse voetbalbond, zou zich daar nu als potentieel manager tegen hem aanschurken.

Ariël Jacobs zelf kijkt het rustig aan. “Ik stel vast dat clubs met veel mensen contact opnemen, in de breedste zin van het woord. Maar ze wachten af. Het wordt zeker nog een heus schaakspel onder de trainers.”

door Pierre Danvoye en Jan Hauspie

‘Clubs nemen met veel mensen contact op, in de breedste zin van het woord.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content