Je hebt vorig seizoen wedstrijden van Gent kunnen zien als trainer van Lierse en omdat je er woont én je hebt hier twee keer eerder gewerkt, dus je kent ook de entourage. Wat heeft je nog verrast?

"Echte verrassingen zijn het niet, maar ik heb een paar goede youngsters gezien: Conté, Van der Bruggen, M'Sila en Hendrickx ook. Of ze speelkansen zullen krijgen, hangt van henzelf af. Spelers selecteren zichzelf, dat doe ik niet."
...

"Echte verrassingen zijn het niet, maar ik heb een paar goede youngsters gezien: Conté, Van der Bruggen, M'Sila en Hendrickx ook. Of ze speelkansen zullen krijgen, hangt van henzelf af. Spelers selecteren zichzelf, dat doe ik niet." "Niet op de posities die wij zoeken. Als er een nieuwe komt, moet die direct inzetbaar zijn. Alle spelers die we op het oog hebben, zijn in voorbereiding of in competitie, dus je mag ervan uitgaan dat ze fysiek oké zijn." "Hij kán ook op de positie van Thijs spelen, maar het stempel van verdedigende middenvelder zegt niet alles. Hij heeft loopvermogen en een fantastisch schot, maar als verdedigende middenvelder kom je niet zo vaak voor doel. Dus wat ik probeer te doen is hem in situaties brengen waarin hij zijn kwaliteiten kan gebruiken. Ik ben niet bezig met defensief of offensief, maar met het uitspelen van spelers op hun kwaliteiten." " Arzo heeft kwaliteiten waardoor hij gemakkelijk op het middenveld kan spelen, maar hij kan het ook als centrale verdediger. Misschien brengt hij het team meer bij op het middenveld omdat hij dan ook contact heeft met de aanvalslijn. Ik zie hem als een van de leiders in de ploeg." "Maar het mes snijdt aan twee kanten. Wedstrijden worden in momenten beslist: als we niet scoren uit een hele grote kans, maar de tegenstander doet dat wel, dan betekent dat niet altijd dat er iets mis is met je verdediging. De aanval moet ook zijn deel doen." "We moeten efficiënter zijn, ja. We trainen er elke week op en geven specifieke looplijnen mee en posities die moeten worden ingenomen. Kijk, ik moet spelers zo vaak mogelijk naar de bushalte brengen zodat ze de juiste bus kunnen nemen. Dan weet ik dat de speler in het station zal aankomen waar ik wil en zal kunnen scoren." "Het vertrouwen is goed, maar training blijft training en wedstrijden zijn wedstrijden. Vertrouwen is ook iets dat elke dag op en neer gaat. Het is niet dat je een pakket met vertrouwen krijgt waar je voor de rest van je leven mee verder moet. Je krijgt vertrouwen door succes te halen." "Als je mee wilt doen, kun je niet speculeren op de derde plaats. Je moet álle wedstrijden willen winnen." DOOR RAOUL DE GROOTE"Ik moet spelers zo vaak mogelijk naar de bushalte brengen."