“Ik kijk eigenlijk wel veel naar tv, vooral dan naar sport”, zegt sprinter Kristof Beyens (24), die op het afgelopen WK in Osaka als zevende eindigde in de halve finales op de 200 meter. “Ik zap wel graag eens rond. De taal maakt weinig uit : als het interessant blijkt, blijf ik meestal hangen. Sinds we beschikken over een iets uitgebreider pakket via digitale tv, met daarbij ook Eurosport, is het aanbod serieus verruimd. Ik ben daar niet rouwig om, want nu kan ik mijn gading vinden in een combinatie van alle mogelijke sportdisciplines. (grijnst) Maar een hele avond voetbal, dat is net iets van het goede te veel.”

Behalve atletiek toont Beyens vooral belangstelling voor voetbal. “Ik volg niet echt bepaalde clubs of spelers, maar de Duitse competitie spreekt me wel aan”, vertelt hij. “Op zondag volg ik dan de uitzendingen via tv, om via de samenvattingen op de hoogte te blijven van de uitslagen. En het Belgische voetbal, daarvoor schakel ik regelmatig over op de VRT. Weet je wat ik graag zie ? Die topduels in de Champions League ! Daar spreek je toch over een superieur niveau, met een grotere snelheid van uitvoering. Natuurlijk heb je daar ook saaie matchen, maar iets minder dan bijvoorbeeld in de Belgische competitie. Ik supporter altijd voor de ploeg die volgens mij het mooiste spel brengt. Attractiviteit staat voorop, via de scherpe duels of de mooie goals, niet het winnen. Maar ik ben absoluut geen voetbalkenner.”

Ook topsnooker en wielrennen kunnen hem bekoren. “Ik kom uit Herentals, dus bestaat er door de regio een band met de veldrijders Bart Wellens en Erwin Vervecken. Ook Sven Nys kwam ik bij een duurtraining al eens tegen in het bos”, beweert Beyens. “Dat zijn de echte karaktermannen, want die gaan een uur vol door, in de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden. Chapeau. Snooker begon ik te volgen sinds mijn laatste jaar aan de hogeschool. Tijdens de examens was net het WK in Sheffield op de BBC. Ik blijf het een opwindende en meeslepende sport vinden, want al gauw ben je zoet voor een halfuur tot een uur. Die gasten zijn echte cracks, want het vergt veel concentratie en beheersing. Om naar te kijken is het bijzonder rustgevend. Maar ik vrees dat die spelers vergaan van de stress. Dat zie je soms aan hun ontlading.”

Op curling heeft Beyens het niet zo begrepen. “Daar kan je me echt geen plezier mee doen”, lacht hij. “Ik zie er de sport niet van in, ook al heb ik respect voor de inspanningen en prestaties.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content