“Ik ben niet zo’n ongelooflijke tv-kijker, maar ik kijk wel graag naar sport”, zegt de kersverse captain van het Fed Cupteam. “Tennis uiteraard. Dat vind ik nog altijd zalig. Ik ben heel blij dat ik Eurosport nog kan ontvangen. In de namiddag kan ik zo rustig de beelden bekijken. Bijvoorbeeld ook gymnastiek en kunstschaatsen, sporten waar ik ook als kind graag naar keek. Tijdens de US Open twijfelde ik even om te kijken naar de finale met Kim Clijsters. Maar ik werd spontaan wakker op het uur dat de wedstrijd begon. Dat betekent dus toch dat je ermee bezig bent en het voor geen geld wil missen. Tennis zie ik het liefst op tv, omdat je dan beter de emoties op de gezichten kan aflezen. Dat hoort bij de sport en is ontzettend belangrijk.

“Eigenlijk kijk ik naar veel sporten. Ook voetbal, waar ik toch liever een samenvatting van zie dan een volledige wedstrijd. Tenzij de Rode Duivels spelen. De Champions League volg ik wat vanop afstand, als mijn man kijkt of als er Belgische ploegen meedoen. Als ik echt mag kiezen, kies ik voor een dvd. Ook de Ronde van Frankrijk zal ik wel efkes opzetten, maar nooit een integrale rit. Ik zou liever wat meer basketbal hebben, wat toch meer spektakel met zich meebrengt.

“Binnenkort is er het WK schaatsen. Dat zal ik zeker volgen. Ik vind de commentaar op Nederland, waar je toch de echte kenners hoort, samen met die sfeer uniek. Dat leeft daar echt. Bij het EK indooratletiek zal ik ook voluit supporteren voor onze meisjes. Kim Gevaert en Tia Hellebaut kunnen op mijn steun rekenen. Onlangs zat ik ook hevig Kevin van der Perren aan te moedigen. ( lacht) Dan komt mijn nationaal gevoel naar boven. Ik hield dat over aan mijn deelname aan de Olympische Spelen. Ik probeerde dan het atletiek mee te pikken in de stadions.

“De Ronde van Vlaanderen zou ik graag eens van dichtbij volgen. Ik kreeg al een paar keer de kans, maar sloeg die telkens af. Dat gemanoeuvreer en die snelheid met de volgwagens schrikt me wat af. De Ronde is een terechte hype, het volksfeest bij uitstek. Pure traditie, met als charme dat het mensen naar buiten doet komen en samenbrengt. Dat geldt ook voor de cyclocross. Voor veel personen is het echt een deel van hun sociaal leven. Ik kwam wel enorm onder de indruk van de grote volkstoeloop en de snelheid waarmee de renners voorbijkomen, zelfs op zo’n zware helling als de Muur van Geraardsbergen. Ik probeerde het ooit zelf ook eens. ( grijnst) Een pure marteling.

“Weet je wat ik wel nog graag zie : boksen voor lichtgewichten, of thaiboksen voor vrouwen. Dat vind ik fantastisch. Ze zijn sterk en durven nogal, hé.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content