Udinese Calcio

© Nicolò Campo/Sipa USA

Trainer – Luca Gotti, 13/09/1967

? Zijn huidige job bij Udinese is zijn eerste als hoofdtrainer sinds 2010. Daartussen was hij enkel actief als assistent-trainer bij verschillende clubs.

? Gotti was bij Chelsea de assistent van Maurizio Sarri.

? Hij was als speler enkel actief in de lagere reeksen van het Italiaanse voetbal. Ook zijn carrière als hoofdtrainer begon in een lagere reeks.

Transfers

In

Daniele Padelli (Inter), Marco Silvestri (Hellas Verona), Destiny Udogie (Hellas Verona), Lazar Samardzic (RB Leipzig, Ger), Cristo (CD Mirandés)

UT

Riad Basic (Brescia), Antonin Barak (Hellas Verona), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid, Esp), Juan Musso (Atalanta BC).

Smaakmaker – Roberto Pereyra

Vooral het einde van vorig seizoen doet vermoeden dat Roberto Pereyra een goede vorm te pakken heeft. De 30-jarige Argentijn miste amper acht minuten tijdens de laatste dertien competitiewedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en evenveel assists gaf.

Pereyra werd geboren in San Miguel de Tucuman, in het noordwesten van Argentinië. Zijn jeugdopleiding bracht hij door bij River Plate. Na twee jaar in het eerste elftal van de Argentijnse topclub, haalde Udinese de offensieve middenvelder naar Italië.

Na drie seizoenen ruilde Pereyra Udinese voor een andere club in het zwart en wit: Juventus. Eerst een jaar op huurbasis daarna definitief. Na 68 wedstrijden in het shirt van de Oude Dame werd Watford de volgende bestemming voor de middenvelder. Bij de club uit Londen zou Pereyra vier seizoenen spelen om in het seizoen 2019/2020, zijn laatste bij Watford, met The Hornets te degraderen naar het Championship. Hierna is de cirkel rond: Udinese haalde Pereyra voor 9 miljoen euro terug naar Italië.

Roberto Pereyra
Roberto Pereyra© IPA/Sipa USA
Udinese Calcio
Udinese Calcio
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content