Volgende dinsdag begint het UK Championship snooker. Maar niet op zijn vaste locatie.

Al sinds 2011 vindt het UK Championship, naast de Masters en het WK een van de zogenaamde Triple Crown-events in het snooker, plaats in het Barbican Centre in de Noord-Engelse stad York. Door de lockdown die ook in Groot-Brittannië is ingevoerd, verhuisde World Snooker het toernooi naar de Marshall Arena in Milton Keynes, nabij Londen. In juni van dit jaar diende de zaal al als locatie van het Champions Leaguetoernooi. En na het WK in Sheffield, dat werd uitgesteld van april naar begin augustus, werd het een vaste pleisterplaats voor rankingtoernooien als de European Masters, de English Open, Champion of Champions, vorige week de eerste twee ronden van de German Masters (die in januari in Berlijn worden voortgezet) en deze week de Northern Ireland Open.

Een ideale locatie immers om een coronabubbel te creëren, met een aanpalend hotel waar spelers kunnen overnachten, en uiteraard ook zonder publiek. Mede de reden waarom zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry, die zijn comeback wilde maken in dit toernooi, heeft afgehaakt. Hij had immers uitgekeken om opnieuw voor volle zalen te spelen, maar dat zal er dit seizoen allicht niet meer inzitten. Al gaf Hendry ook aan dat zijn niveau nog niet goed genoeg is voor een terugkeer.

De Chinees Ding Junhui, die het toernooi al in 2005 op zijn 18e won, is titelverdediger. Regerend wereldkampioen Ronnie O’Sullivan kan zijn record van zeven toernooizeges scherper stellen. Hij was er naar eigen zeggen wel ‘kapot’ van dat het toernooi niet in zijn favoriete stad York zou plaatsvinden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content