US Salernitana 1919

© LAPRESSE

Trainer – Fabrizio Castori, 11/07/1954

? De nu 67-jarige Castori begon al op 26-jarige leeftijd aan zijn carrière als coach bij Belforte del Chienti, in de lagere afdelingen.

? Werd in 2015 kampioen met tweedeklasser Carpi en bracht de club voor het eerst in de geschiedenis naar de Serie A.

? Zijn vorige passage bij Salernitana dateert van het seizoen 2008/09. Toen werd hij er ontslagen in december, terug aangenomen in januari om er in april weer op de keien te worden gezet.

Transfers

In

Luka Bogdan (AS Livorno), Federico Bonazzoli (UC Sampdoria), Reda Boultam (US Triestina), Michele Cavion (Ascoli Calcio), Lassana Coulibaly (SCO Angers, Fra), Pawel Jaroszynski (Genoa CFC), Wajdi Kechrida (ES Sahel, Tun), Joel Obi (Chievo Verona), Matteo Ruggeri (Atalanta BC), Stefan Strandberg (FK Oeral Jekaterinburg, Rus).

US Salernitana 1919

OUT

Giueseppe Barone, Giuseppe Fella (Palermo FC), Edoardo Iannoni (Ancona-Matelica), Tomasz Kupisz (Pordenone Calcio), Valerio Mantovani (US Alessandria), Francesco Orlando (US Alessandria).

Smaakmaker – Milan Djuric

Het levensverhaal van Milan Djuric begint in Tuzla, een stad in het noordoosten van Bosnië- Herzegovina. Als gevolg van de oorlog verhuisde hij, samen met zijn gezin, naar het Italiaanse Pesaro waar hij uitkwam voor het lokale Vis Pesaro.

Het overgrote deel van zijn professionele carrière speelde zich af in de Serie B. Enkel met Cesena kwam hij een seizoen uit op het hoogste niveau in Italië, maar daar stokte de teller na na twee treffers in 28 wedstrijden.

In de Serie B speelde hij, naast Cesena, ook voor FC Crotone, AS Cittadella, Ascoli, FC Trapani en Salernitana. Met die laatste ploeg wist hij vorig seizoen te promoveren naar de Serie A. Zijn enige avontuur buiten de Italiaanse landsgrenzen was bij Bristol City waarvoor hij twee seizoenen in het Engelse Championship speelde.

De aandachtige lezers zullen zich Djuric herinneren van de interland tegen de Rode Duivels in 2016. Toen mocht hij een klein half uur voor het einde invallen tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018 in Rusland.

US Salernitana 1919
Milan Djuric
Milan Djuric© LAPRESSE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content