clubinfo

opgericht in 1919

voorzitter

Anil Murthy (Sin)

stad

Valencia

807.200 inwoners

stadion

Mestalla

53.000 capaciteit

clubkleuren

wit shirt, zwarte broek

website

www.valenciacf.com

erelijst

6 x kampioen, 7 x beker

1 x ECII, 1 x ECIII/UEFA Cup/EL

trainer Marcelino

14/08/1965

Deed voor de eerste keer van zich horen door Recreativo Huelva naar eerste klasse te leiden en vervolgens de achtste plaats te behalen.

Werkt met een klassieke 4-4-2, maar is een gesel voor vele ploegen door zijn defensieve organisatie en snelle omschakelingen.

Na een geslaagde passage bij Villarreal CF wist hij vorig jaar Valencia uit het slop te halen.

smaakmaker Geoffrey Kondogbia

In Spanje waren er velen verbaasd toen de Franse bondscoach Didier Deschamps zijn 23-koppige selectie bekend maakte voor het afgelopen WK in Rusland, waarin geen plaats was voor Geoffrey Kondogbia. Het bewijs dat het door Inter verwaarloosde talent - hij kostte hen toch 40 miljoen euro - zijn oude vorm terugvond in Spanje, waar hij eerder al de kleuren van FC Sevilla verdedigde. In de centrale as van de klassieke 4-4-2 van coach Marcelino was Kondogbia een van de grote motoren van het succesvolle seizoen van Valencia, dat bekroond werd met een terugkeer naar de Champions League. Daar zal de Franse middenvelder zoeken naar zijn hoogste niveau dat hij eerder behaalde met AS Monaco toen hij in de kwartfinale stond van de editie van 2015.

Geoffrey Kondogbia, VI Images / Tom Bode Multimedia
Geoffrey Kondogbia © VI Images / Tom Bode Multimedia

transfers In

Kondogbia (Inter, Ita), Diakhaby (Lyon, Fra), Piccini (Sporting CP, Por), Wass (Celta), Racic (RS Belgrade, Srb).

Out

Cancelo (Juventus, Ita), Maksimovic (Getafe), Orellana (Eibar), Bakkali (RSC Anderlecht, Bel), Nani (Sporting CP, Por), Vidal (Osasuna).

Marcelino, AFP7 / Cordon Press
Marcelino © AFP7 / Cordon Press
opgericht in 1919 voorzitter Anil Murthy (Sin) stad Valencia 807.200 inwoners stadion Mestalla 53.000 capaciteit clubkleurenwit shirt, zwarte broek website www.valenciacf.com erelijst6 x kampioen, 7 x beker 1 x ECII, 1 x ECIII/UEFA Cup/EL 14/08/1965 Deed voor de eerste keer van zich horen door Recreativo Huelva naar eerste klasse te leiden en vervolgens de achtste plaats te behalen. Werkt met een klassieke 4-4-2, maar is een gesel voor vele ploegen door zijn defensieve organisatie en snelle omschakelingen. Na een geslaagde passage bij Villarreal CF wist hij vorig jaar Valencia uit het slop te halen.In Spanje waren er velen verbaasd toen de Franse bondscoach Didier Deschamps zijn 23-koppige selectie bekend maakte voor het afgelopen WK in Rusland, waarin geen plaats was voor Geoffrey Kondogbia. Het bewijs dat het door Inter verwaarloosde talent - hij kostte hen toch 40 miljoen euro - zijn oude vorm terugvond in Spanje, waar hij eerder al de kleuren van FC Sevilla verdedigde. In de centrale as van de klassieke 4-4-2 van coach Marcelino was Kondogbia een van de grote motoren van het succesvolle seizoen van Valencia, dat bekroond werd met een terugkeer naar de Champions League. Daar zal de Franse middenvelder zoeken naar zijn hoogste niveau dat hij eerder behaalde met AS Monaco toen hij in de kwartfinale stond van de editie van 2015.Kondogbia (Inter, Ita), Diakhaby (Lyon, Fra), Piccini (Sporting CP, Por), Wass (Celta), Racic (RS Belgrade, Srb).Cancelo (Juventus, Ita), Maksimovic (Getafe), Orellana (Eibar), Bakkali (RSC Anderlecht, Bel), Nani (Sporting CP, Por), Vidal (Osasuna).