Matthijs Verhanneman wil slagen bij Trentino.

Met de thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou speelt Knack Randstad Roeselare vanavond de eerste van twee cruciale Europese confrontaties. “Als we nog willen doorgaan in de Champions League, dan moeten we punten pakken”, beseft Matthijs Verhanneman, de 22-jarige receptiehoekspeler die de volgende drie seizoenen aan de slag gaat bij de Italiaanse topclub Trentino.

Ook al is Moskou al geplaatst voor de volgende ronde en zal het enkele basisspelers laten rusten, de volle buit pakken tegen de Russen wordt een zware klus.

Matthijs Verhanneman: “We weten dat we de underdog zijn. Als we spelen zoals we de eerste set in Moskou deden en dat niveau kunnen aanhouden, dan is er veel mogelijk. Bovendien bestaat de kans dat ze ons onderschatten én voor eigen publiek kunnen we altijd iets meer.”

Half december gingen jullie zwaar onderuit bij Panathinaikos. We kunnen ons inbeelden dat de druk groot is voor de laatste twee wedstrijden?

“Het verlies in Griekenland was niet ingecalculeerd, maar we voelen geen negatieve stress voor de match tegen Moskou. Net als Maaseik deed tegen Cuneo hopen wij voor een stunt te zorgen. Als dat lukt, zitten we op koers om de volgende ronde toch nog te halen.”

Zoals al in de wandelgangen te horen viel, ruil je Roeselare straks voor Trentino, waartegen je vorig seizoen ‘de match van je leven’ speelde.

“Na die wedstrijd benaderden ze me inderdaad. Afgelopen zomer tekende ik er en eind december heb ik het officieel aan Roeselare meegedeeld.”

Je verhuist naar de club die de voorbije twee jaar de Champions League won. Vertrek je niet met een bang hartje, in de zin van ‘ga ik dat niveau wel aankunnen’?

“Trentino is de absolute top. Ik ben me er dus van bewust dat ik het eerste jaar wellicht niet veel zal spelen. Ze verwachten ook niet dat ik meteen uitblink, ze willen me de tijd geven om me verder te ontwikkelen als volleyballer.”

Hoe vaak heb je ondertussen al gehoord: ‘Hij zou beter nog wat rijpen bij Roeselare alvorens die stap te zetten’?

( lachje) “Toen ik naar Roeselare kwam, was ik zeventien en vonden ze dat ook te vroeg. De eerste twee jaar speelde ik hier ook niet, maar het draaide goed uit. Bij Trentino ga ik proberen hetzelfde te doen. Eerst ga ik me wel nog enkele maanden volledig concentreren op Roeselare.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content